Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:06:19

На базі Чернігівського районного суду пройшли тактико-спеціальні навчання за участю поліції та Національної гвардії

31.03.2017   07:44Агенцiя

В ході навчань відпрацьовувалася тактика спільних дій Національної поліції та Національної гвардії України з припинення групових порушень публічного порядку та затримання активних учасників заворушень в судовій установі.

Півсотні бійців роти поліції особливого призначення та Нацгвардійців мали забезпечити публічну безпеку та порядок поблизу адміністративної будівлі Чернігівського районного суду.

За легендою навчань, група громадян, що були присутні на судовому засіданні при розгляді резонансної справи, обурилися рішенням судді голосити перерву з певних процесуальних причин та розпочали порушення публічного порядку.

В процесі заворушень громадяни зробили спробу пройти до місця перебування підсудного, а також заблокувати виходи із зали засідань. Коли ці дії були припинені завдяки грамотним діям правоохоронців, бешкетники спробували перешкодити виїзду з території судової установи спеціального автомобіля, який мав доправити підсудного до слідчого ізолятора.

Керував тактико-спеціальними навчаннями заступник начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник поліції Дмитро Лось.

Відпрацювання практичних дій особового складу поліції та Нацгвардії з припинення групових порушень публічного порядку, ліквідації масових заворушень та затримання активних учасників заворушень здійснювалося виключно в рамках нормативно-правової бази, яка регламентує застосування сил та засобів.

На інструктажі правоохоронців наголошувалося на першочерговій задачі бійців - збереженні життя і здоров’я громадян під час умовної силової акції та евакуації конвойного наряду і персоналу суду.

Підсумовуючи результати навчань, Дмитро Лось повідомив, що був розроблений та успішно випробуваний алгоритм спільних дій поліції та Нацгвардії з охорони адмінбудівлі суду, заарештованої особи, вилучення із зали суду правопорушників та їх конвоювання.

За оцінкою керівника навчань, вишкіл пройшов на високому рівні, що дасть змогу у подальшому уникнути будь-яких ексцесів у судах під час розгляду резонансних справ. В подальших планах — проведення навчань у райцентрах області з ускладненням сценарію навчань.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.