Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:41:58

"Сталий розвиток об’єднаних громад Чернігівської області"

30.03.2017   07:58Агенцiя

Така назва щойно розпочатого освітнього проекту, що здійснюється Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у партнерстві з Інститутом врядування та Сіверським інститутом за підтримки фонду Ганса Зайделя відповідно до протоколу намірів, підписаного облдержадміністрацією та обласною радою.

Йдеться про однорічний проект, що має на меті сприяти формуванню здатності нових територіальних спільнот Чернігівщини до сталого розвитку.

29 березня у відкритті ознайомчого семінару взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівник проекту фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко.

«Сьогодні органи місцевого самоврядування набувають нових повноважень. Чернігівська область на десятому місці за формуванням об’єднаних громад і нам потрібні знання і досвід країн, які свого часу успішно пройшли цей шлях. Особливо – з питань стратегічного планування розвитку територій», – зазначив у своєму виступі Леонід Сахневич.

Арсен Дідур, згадуючи про більш ніж двадцятирічну діяльність Фонду в Україні, наголосив: «Необхідно переймати досвід наших німецьких колег, аби подивитися на існуючі проблеми з нової точки зору. Тому ми вітаємо допомогу колег в особі фонду Ганса Зайделя».

Данієль Зайберлінг, відзначив, що підтримка розвитку інституцій місцевого самоврядування – один із пріоритетних напрямків роботи Фонду. Ідея нинішнього проекту – поділитися з очільниками об’єднаних громад Чернігівщини вже апробованим досвідом роботи органів місцевого самоврядування Німеччини, що має сприяти ефективності владних структур на місцевому рівні.

Впродовж двох наступних днів (29 – 30 березня) зі слухачами спілкуватимуться професор, бургомістр у відставці Юрген Вальхсхьофер та голова правління Інституту врядування Анатолій Чемерис. Вони говоритимуть про засади територіальної реформи в Німеччині, основи сталого розвитку територій, ключові інструменти його забезпечення, ресурсну базу громад, їх конкурентоспроможність.

Всього заплановано п’ять пов’язаних між собою зустрічей, освітньо-інформаційний візит учасників проекту до Дніпропетровської області та презентація результатів під час щорічної конференції «Розумовські зустрічі».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини