Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:45:44

Ймовірність ураження мінами направленої дії, укриття для особового складу та одночасна дозаправка роти

29.03.2017   09:29Агенцiя

На Чернігівщині відбулись заняття з керівним складом.

Днями в оперативному командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України відбулись заняття з керівним складом підпорядкованих військових частин та офіцерами управління оперативного командування з порядку обладнання фортифікаційних споруд для укриття та проживання особового складу у зоні проведення антитерористичної операції.

Присутнім було представлено модульну дерев'яну споруду (бліндаж), яка за викликами усіх ризиків, що є в зоні проведення АТО, забезпечує безпеку особовому складу та виконує функції приміщення для проживання. Перший,  такий випробувальний зразок, був продемонстрований заступником Міністра оборони України генерал – лейтенантом Ігорем Павловським наприкінці лютого і вже зараз, модульний бліндаж, буде поставлятись у війська.

Також офіцерам були представлені нові зразки технічного обладнання, що поступають на озброєння до Збройних сил України. Основне призначення даних зразків – це своєчасне виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Командувач військ оперативного командування "Північ" генерал-майор Вячеслав Назаркін наголосив, що кожен офіцер, незалежно від займаної посади, повинен вміти своєчасно виявляти вибухонебезпечні предмети та знати їх класифікацію.

- Командири всіх рівнів повинні вміти самі та навчити підлеглих, як своєчасно виявити встановлені розтяжки та фугаси.  Ми виконуємо завдання в зоні проведення антитерористичної операції, а там не може бути помилок, адже кожна помилка може коштувати життя – наголосив командувач.

Задля ефективного застосування та детального вивчення дії інженерних боєприпасів, під час заняття, були продемонстровані практичною дією різні їх типи та проведено аналіз ураження мішеней на різних відстанях від центру вибуху.

Окремим питанням було винесено порядок заправки техніки в польових умовах під час здійснення маршу. Заправники продемонстрували норматив на відмінно та впорались з більш ніж десятком машин колісної та гусеничної техніки за 10 хвилин.

Віталій Кирилов
прес-служба ОК "Північ"
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини