Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:21:35

Про пожежну та екологічну безпеку

28.03.2017   17:32Агенцiя

28 березня у Чернігівській обласній державній адміністрації відбувся брифінг т.в.о начальника обласного Управління ДСНС України Дмитра Бескостого та начальника Державної екологічної інспекції в області Леоніда Бурковського на тему: "Забезпечення пожежної безпеки в області під час весняно-літнього пожежонебезпечого періоду".

Під час брифінгу Дмитро Бескостий зазначив: "У зв’язку з ранньою весною і значним потеплінням, земля та рослинність, яка залишилась на відкритих територіях з минулого року, швидко звільнилась від вологи. За таких умов вже з перших чисел березня до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області почали надходити численні повідомлення про виникнення пожеж у природних екологічних системах та приватному житловому секторі громадян. Головна причина цих загорянь - так званий "людський фактор", зокрема, спалювання громадянами залишків сухої рослинності й сміття на своїх присадибних ділянках, а також необережність у поводженні з вогнем під час перебування в природних екосистемах".

За його словами, кинуті непогашені недопалки або сірники в суху рослинність сприяють її миттєвому займанню та швидкому розповсюдженню вогню на значні площі, як відкритих територій, так і населених пунктів, лісів, торфовищ. Дим і вогонь від таких загорянь завдають значну шкоду навколишньому середовищу та негативно впливають на стан здоров’я людей. Це вимагає від людей бути вкрай обережними у поводженні з вогнем.

"Як результат, з початку березня на території області зареєстровано більше 150 загорянь сухої рослинності на загальній площі близько 600 га. Внаслідок цих загорянь виникло 10 пожеж у приватному житловому секторі громадян. Вогнем знищено 1 житловий будинок та 6 господарчих будівель, ще 5 господарчих будівель та 2 нежитлові будівлі пошкоджено", - сказав Дмитро Безкостий. І додав, що лише завдяки оперативному втручанню підрозділів оперативно-рятувальної служби не допущено розповсюдження вогню на торфовища, лісові масиви, паркові зони, об'єкти життєзабезпечення.

Також він акцентував увагу батьків на недопущення залишення дітей без відповідного нагляду та проведення з ними  профілактичних бесід з питань безпеки життєдіяльності.

В свою чергу начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський розповів про шкоду, що завдається навколишньому середовищу та здоров’ю людей від випалювання сухої рослинності. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її  залишків передбачені штрафні санкції. На даний час екологи вже склали близько 20-ти адмінпротоколів.

На завершення брифінгу Дмитро Бескостий та Леонід Бурковський закликали населення дотримуватися вимог пожежної та екологічної безпеки, аби не стати винуватцями пожеж, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю, безпеці оточуючих людей та екології.

У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.