Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:15:25

Адвокат з Чернігівщини допомогла жінці отримати матеріальну допомогу на дитину

28.03.2017   16:20Агенцiя

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав адвокату Олександру Загальцю доручення від 25.11.2016 № 3-124/16 для відновлення порушених прав жінки з малозабезпеченої сім’ї.

Чоловік дитини не сплачував аліменти. При цьому жінка зазначала, що досі знаходиться у шлюбі з чоловіком.

«Сімейне життя з чоловіком не склалося, після реєстрації  шлюбу ми деякий час проживали разом, а потім він повідомив, що їде на заробітки, після від’їзду більше не повертався, навіть не бачив народження дитини. Тому зараз ми проживаємо окремо один від одного вже тривалий час, фактично ми припинили сімейно-шлюбні відносини і ведення спільного господарств. Відновлювати розірвані відносини ми не збираємося, але наш шлюб ще не розірвано», - зазначала жінка.
Дитина проживає з жінкою і знаходиться на її утримані. Чоловік дитину матеріально не утримує і саме за таких обставин жінка вимушена була звернутися до суду із заявою про примусове стягнення аліментів відповідача на її користь, на утримання неповнолітньої дитини у розмірі ¼ частина з усіх видів заробітку чоловіка щомісячно.

Відповідно до ст. 180 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.
Після зустрічі з клієнткою, адвокат вивчив обставини справи, склав позовну заяву та взяв участь у судових засіданнях.
Адвокат Олександр Загалець, представляючи інтереси клієнтки у судді, допоміг жінці стягнути з чоловіка аліменти на утримання дитини  та себе у розмірі ¼  частини усіх видів заробітку.

 Корюківський районний суд Чернігівської області прийняв рішення про задоволення цивільного позову в повному обсязі. Було стягнуто аліменти з батька на утримання матері – до досягнення сином трирічного віку та на утримання малолітнього сина – до досягнення ним повноліття.

Звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини