Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:26:59

56 працюючих громадян Чернігівщини отримали у березні реабілітаційне лікування по путівках Фонду

25.03.2017   11:13Агенцiя

В області продовжується забезпечення працюючих громадян (застрахованих осіб) соціальними послугами за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

В рамках цієї роботи лише на поточному тижні відбулося 15 засідань відбіркових комісій лікувально-профілактичних закладів по медичному відбору та направленню застрахованих осіб на відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів по путівках, придбаних за кошти Фонду (засідання комісій відбуваються кожного тижня).

Заходи відбувались за участі представників Бахмацької, Козелецької, Корюківської, Менської, Ніжинської, Прилуцької, Чернігівської міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій. В результаті виділено 15 безкоштовних путівок в реабілітаційні відділення семи санаторно-курортних закладів різних регіонів, в тому числі Вінницької, Закарпатської, Львівської та Полтавської областей.  Крім цього, на санаторний етап реабілітації хворим продовжено тимчасову непрацездатність на весь термін з урахуванням проїзду. Тобто після повернення до роботи застрахованим особам будуть оплачені лікарняні листки за рахунок коштів Фонду.

Застраховані особи, що перебували на лікуванні в стаціонарах лікувально-профілактичних закладів області були направлені на реабілітацію по профілях:

– з порушенням обміну речовин та захворюваннями ендокринної системи в санаторії «Алмаз» курорту Трускавець (через Козелецьку центральну районну лікарню та Чернігівську міську лікарню №1), «Черемош» (через Чернігівську обласну лікарню), «Конвалія» курорту Трускавець (через Бахмацьку, Борзнянську, Куликівську та Ріпкинську центральні районні лікарні) ;
– після операційних втручань на органах травлення в санаторії «Лаванда» курорту Моршин (через Городнянську центральну районну та Ніжинську центральні міську лікарню ім. М.Галицького), «Полтава» курорту Миргород (через Ніжинську центральну міську лікарню);
– після гострих церебральних порушень в санаторії «Карпати» Закарпатської області (через Менську центральну районну лікарню), «Хмільник» Вінницької області (через Чернігівську міську лікарню №1);
– після гострого інфаркту міокарда, пролікованої нестабільної стенокардії, операцій на серці та магістральних судинах в санаторій «Карпати» (через Прилуцьку центральну міську лікарню);
– після операцій ортопедичних, травматологічних при дефектах та пороках розвитку хребта, пластиці суглобів, ендопротезуванні і реєндопротезуванні, реплантації кінцівок в санаторій «Хмільник» (через Ріпкинську центральну районну лікарню).

Всього протягом березня в реабілітаційні відділення санаторіїв вже направлено 46 хворих – застрахованих осіб по путівках за кошти Фонду; до кінця місяця така чисельність складе 56 осіб.
Наразі триває активна робота по путівках з датами заїзду наступного кварталу (отримання путівок від санаторіїв та передача лікувальним закладам, а також відбір хворих). Крім того на тижні профільними спеціалістами проводилась робота щодо формування заявки (пропозицій) по закупівлі додаткових путівок на відновлювальне лікування на ІІ – IV квартали 2017 року.

                   
Галина Мазур, начальник відділу соціальних послуг виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з  тимчасової втрати працездатності

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.