Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:18:36

Не дай вам, Боже, щоб у ваш автомобіль в’їхав прокурор

24.03.2017   19:37Агенцiя

А саме така халепа трапилася із нашим колегою, заслуженим журналістом України Віктором Криворучком. Спішу запевнити колег і друзів: з ним самим усе в порядку.

Внаслідок ДТП лише незначні пошкодження отримали три автомобілі. І  все було б нічого  (скільки такого трапляється на наших дорогах!), якби одним з учасників пригоди не виявився… працівник Прилуцької місцевої прокуратури Олександр Шкеть.  Далі історія з пересічною аварією перетворилася в справжній детектив.

Спершу Шкеть умовляв не викликати поліцію, роз’їхатись і владнати все самим, бо він держслужбовець, і не хоче розголосу.

Все ж поліцейських викликали. І відразу старший сержант прилуцької поліції Юрій Круш почав пояснювати Шкетю, що він не дотримав безпечної дистанції руху, не вжив заходів для екстреного гальмування чи об’їзду перешкоди справа і допустив зіткнення з автомобілем, який завертав на стоянку, та ще одним автомобілем, що вже перебував на стоянці.  Пояснював до тих пір, поки не взнав, що той є прокурором. І відразу почалися численні консультації телефоном, переговори «інкогніто».

Далі розповідає Віктор Криворучко:
– Про «особливу» увагу до даного ДТП і одного з його учасників свідчить те, що поліцейські, не склавши протокол про ДТП на місці події, чомусь супроводжували нас до страхової компанії «Оранта» і чекали там кілька годин, поки ми писали повідом¬лення про ДТП страховику. Весь цей час працівники поліції вели телефонні переговори з невідомими особами про подальші дії. Коли від’їжджали після медичного огляду, поліцейський Круш сказав, що їдемо складати протокол на місце ДТП. Але по дорозі йому зателефонували з відділу поліції, і він заявив, що хоче порадитись там (?!) і викличе нас із Шкетьом телефоном у відділ поліції. Так оформлення ДТП без потерпілих і значних пошкоджень техніки затягнулося з 10-ї ранку до майже 16-ї години.  Коли я прибув у відділ поліції, Шкетя там не було. Круш почав складати протокол в актовому залі відділу поліції о 15 год. 15 хв. Не складав, а «состряпував». Незважаючи на заперечення, що вжиті були всі застережні заходи при заїзді на стоянку, він зациклився на тому, що «ввімкнутий лівий поворот не дає права на здійснення повороту»… Не важко здогадатися, що винним визнавався я, та ще й виходило, що саме я розбив дві машини, а не прокурор Шкеть, хоча той у своєму поясненні власноруч написав, що саме він «здійснив зіткнення з двома автомобілями».

Безперечну вину Шкетя підтвердив на місці ДТП, а потім і в судовому засіданні й свідок – водій третього автомобіля.

Вже четверте засідання в цій простій справі призначив Прилуцький міжрайонний суд. У справі, що не варта виїденого яйця, як говорять у районі. Залишається лише поспівчувати судді, який веде справу. Бо в нас же прокурів не судять!

На другому засіданні прокурор Шкеть попросив собі захисника. Отакої! А як же тоді інших людей він захищає?

Віктор Криворучко звернувся за допомогою до Чернігівського обласного прокурора. Але з прокуратури лист без розгляду – мовляв, прокуратура не здійснює нагляду за поліцією (те, що прокурор влип у непроцесуальні відносини, – її теж не хвилює), перенаправили до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області. Може, там все-таки розберуться, чому в Прилуках фабрикують протоколи про адмінпорушення з огляду на посади? Чи, може, журналісти не мають права «переїжджати» дорогу прокурорам?

Словом, схоже на те, що справа швидко не закінчиться. Бо прокурор каже, що в нього машина «вищого класу» і потребує дорожчого ремонту, ніж Криворучкова. Та хто б сумнівався! 

Значить, аби в прокурора було «все в шоколаді», і він отримав страхові виплати, суд повинен в будь-якому разі визнати винним журналіста?..

А так хочеться вірити в торжество правосуддя. Хоча б в окремо взятому випадку.

В. ВАСИЛЕНКО.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини