Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:50:53

У Чернігові відзначили сторіччя Української революції

18.03.2017   09:15Агенцiя

Громада Чернігівщини згадувала драматичні події Української революції 1917 – 1921 років та створення Української Центральної Ради. Цей складний і багато в чому трагічний в історії нашого народу час став водночас добою відродження української нації і державності.

Урочисті заходи з нагоди 100-річчя подій національно-визвольної боротьби українського народу початку ХХ століття розпочалися біля Катерининської церкви.

Участь у заходах взяли перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко, представники державних установ, релігійних та громадських організацій, військові.

Молебень за Україну та учасників української революції 1917-1921 років відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

– Великим значенням для українського народу є те, що Центральну Раду очолив видатний суспільно-політичний діяч, вірний патріот України Михайло Грушевський. Основи, закладені в Універсалі Ради, актуальні й сьогодні. Ми повинні пам’ятати уроки історії і не повторювати помилок державотворців того часу. Адже саме розбрат у верхівці влади та у суспільстві стали причиною поразки Української революції 1917 року,– зауважив Леонід Сахневич.

Актор обласного філармонійного центру Дмитро Обєдніков, балетна та вокальна групи академічного народного хору зворушили всіх присутніх патріотичною літературно-музичною композицією «Під жовто-блакитним прапором волі».

Після цього учасники пам’ятного мітингу урочистою ходою вирушили на Красну площу, де схили голови перед світлою пам’яттю та поклали квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

Завершились урочистості патріотичним флешмобом на честь 100-річчя початку Української революції та 100-річчя підняття в місті Чернігові українського прапору.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.