Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:04:27

День добровольця у Чернігові

15.03.2017   12:55Агенцiя

14 березня, чернігівці разом з усією країною відзначали День українського добровольця. Свято, яке цьогоріч набуло офіційного статусу, має на меті вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

У Чернігові з цього приводу відбулася низка заходів, зорганізованих, зокрема, за участі Чернігівської ОДА.

Наймасовішим принагідним зібранням стала урочиста церемонія покладання квітів до меморіальних стел загиблим під час Революції Гідності, героям-добровольцям та військовослужбовцям, які загинули при захисті територіальної цілісності й незалежності держави на сході України.

Учасники заходу – добровольці й волонтери з різних куточків України, владці та небайдужа громада Чернігова поклали квіти, відслужили спільний молебень і долучилися до патріотичного флеш-мобу до Дня українського добровольця – встановити лампадки у формі Малого герба України.

Опісля зібрання перемістилося до однієї із зал Кіно-культурного центру з національно-патріотичного виховання дітей і молоді, де відбулося продовження заходів із врученням нагород і відзнак добровольцям та волонтерам, а також патріотична концертна програма.

Крім того, захід став майданчиком для спроби налагодження діалогу між активістами добробатів і представниками органів державної і самоврядної влади області. Зокрема, представники деяких об’єднань громадян звернулися до голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча із закликом скликати позачергову сесію Чернігівської обласної ради для висловлення її депутатами підтримки торговельно-транспортної блокади окупованих територій на сході країни та незгоди з силовим впливом на її учасників. Голова ОДА роз’яснив активістам добробатів порядок скликання сесії та алгоритм дій для її ініціювання громадою. Також Валерій Куліч наголосив на неприпустимості врегулювання будь-яких конфліктів насильницьким шляхом і закликав до конструктивного діалогу, який, до речі, є налагодженим: зранку 14-го березня голова Чернігівської ОДА вже мав зустріч із тією ж ініціативною групою, проте на першій зустрічі пропозиції до очільника виконавчої влади області були інакшими, ніж увечері.

Валерій Куліч запевнив членів добровольчих батальйонів у готовності продовження діалогу. Публічна дискусія завершилася домовленістю про захист інтересів громадян та їх об’єднань у правовому полі.

Після офіційної та полемічної частини захід продовжився святковим концертом.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.