Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:51:26

Нехтування правилами пожежної безпеки призводить до пожеж в природних екосистемах

11.03.2017   07:53Агенцiя

Незважаючи на застереження рятувальників громадяни нехтують правилами пожежної безпеки, спалюючи листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

Лише за одну добу на Чернігівщині зафіксовано 12 пожеж на загальній площі майже 12 га. Вогнеборці ліквідували пожежі в екологічних системах, які виникли на відкритих територіях Бахмацького, Борзнянського, Городнянського, Корюківського, Новгород-Сіверського, Сновського, Сосницького та Чернігівського районів.   

Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи області 2 рази залучались для ліквідації пожеж у житловому секторі громадян, які виникли саме через спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках.
   
Так, 9-го березня о 13:45 до Служби порятунку "101" Менського району надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в одному з приватних господарств у селі Волосківці, що за 15 км від райцентру. На місце події оперативно прибуло відділення 10-ї державної пожежно-рятувальної частини. Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників пожежу о 14:10 було локалізовано та о 14:30 остаточно ліквідовано. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття будівлі по всій площі.
   
Того ж дня рятувальники 7-ї державної пожежно-рятувальної частини  м. Новгород-Сіверський о 15:35 локалізували, а о 16:20 ліквідували пожежу житлового будинку в селі Михайлівка. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі, пошкоджено стіни будинку.
    
Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви та житлові будинки.
   
У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини