Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:12:46

85 років з дня створення Державного науково-випробувального центру ЗСУ. ВІДЕО

09.03.2017   10:49Агенцiя

Виповнилося 85 років з дня створення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

Цей підрозділ дислокується в Чернігові з весни 2014 року, коли він вийшов з окупованого Криму. Ювілейний для ДНВЦ 2017-й рік, імовірно, стане роком відродження аеродрому «Півці», на якому запланований ремонт злітно-посадкової смуги.

Це унікальний підрозділ – водночас і військова частина, і науковий заклад. Був створений 4 березня 1932 року як морська випробувальна станція, котра приймала на озброєння літаки для Військово-морських сил, в тому числі під час 2-ї світової війни.
Згодом фахівці брали участь у підготовці космонавтів, випробуванні будь-яких типів літальних апаратів і парашутів, авіаційних двигунів. У незалежній Україні підрозділ пережив дві реорганізації: в Державний авіаційний науково-випробувальний центр, потім – у ДНВЦ ЗСУ, тобто випробовує вже будь-яку зброю, техніку й спорядження для армії.

Навесні 14-го року під час російської окупації Криму ДНВЦ вийшов з півострова і з травня дислокується в Чернігові.

На цей рік запланована передача Центру аеродрому «Півці» і ремонт на ньому злітно-посадкової смуги з твердим покриттям.

За час дислокації в Чернігові на базі ДНВЦ проведено чотири всеукраїнських семінари за участю військових і представників підприємств.

За результатами цих заходів визначені державні замовлення на потреби оборонного комплексу. Семінари стосувалися форменого одягу й спорядження для військових, бронетанкової техніки, авіації і (окремо) виробництва безпілотних літальних апаратів.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини