Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:45:51

Рятувальники застерігають громадян не допускати пожеж в природних екосистемах

07.03.2017   11:12Агенцiя

З настанням теплої погоди пожежі стають справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка.

Крім того, ігноруючи правила пожежної безпеки, люди спалюють листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж. Їх небезпека полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні території. 

Як результат, лише протягом минулих вихідних на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем зафіксовано 9 пожеж на загальній площі більше 25 га.

Вогнеборці ліквідували пожежі в екологічних системах, які виникли на відкритих територіях Бобровицького, Козелецького, Корюківського, Носівського, Чернігівського районів та м. Чернігова. Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.