Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:13:26

Водоканал розпочав сезон ремонтних робіт

07.03.2017   09:22

Перше потепління, яке прийшло в Україну, дало старт ремонтним роботам КП «Чернігівводоканал».

Водопровідна та каналізаційна служби підприємства приступили до проведення планових ремонтів на території міста. Окрім цього Водоканал готує доповнення до інвестиційної програми, яка реалізовуватиметься незабаром. Цього року до інвестпрограми буде включена реконструкція найбільш важливих аварійних ділянок магістральних водопроводів та каналізаційних колекторів міста на загальну суму понад 12 млн. грн.
     
Оглядові колодязі вже ремонтують

Мабуть, найбільш наочна проблема, яка «винирнула» в Чернігові з-під снігу – зруйновані оглядові колодязі на проїзних вулицях міста. Треба зазначити, що далеко не всі вони належать КП «Чернігівводоканал». Окрім колодязів Водоканалу на дорогах розташовані об’єкти теплопостачальників, зв’язківців, газовиків. До цього року аварійним службам Водоканалу доводилося самостійно визначати належність колодязів, ремонтувати ті, що є власністю підприємства, а інформацію щодо колодязів інших організацій через диспетчерську службу передавати власникам об’єктів. Сьогодні «Чернігівводоканал» готує базу зруйнованих оглядових колодязів, що не належить підприємству, та буде передавати її на комунальний «Колл-центр» для оперативного реагування. Тепер ця новостворена структура опікуватиметься ремонтами оглядових колодязів на проїзних частинах доріг міста Чернігова.
     
Уся інформація щодо колодязів сторонніх організацій буде предана до Колл-центру УЖКХ міста

Щодо колодязів КП «Чернігівводоканал», то їх ремонт розпочався вже на минулому тижні. Через великі обсяги робіт по ремонту колодязів, одна бригада може за день провести ремонт лише двох об’єктів. Тому, з цього тижня, для прискорення виконання робіт, буде сформована додаткова бригада. За перший тиждень березня було відремонтовано чотири колодязі: три – на проїзній частині доріг, а один – на тротуарі. Так, в районі Ремзаводу відновлено колодязь за адресою проспект Миру, 199/201. На вулиці 1 Травня, 57 – два колодязі. І один – на тротуарі поруч з перехрестям двох проспектів.

Більш активні ремонти оглядових колодязів на проїзних частинах доріг КП «Чернігівводоканал» планує розпочати після запуску асфальтобетонних заводів у Чернігові, адже після ремонту колодязя потрібне відновлення дорожнього покриття.

Треба наголосити, що про стан водопровідних та каналізаційних колодязів також мають подбати їх власники – підприємства міста та мешканці приватного сектору. Найближчими днями на їхні адреси надійдуть приписи щодо проведення ремонту.

Нагадаємо, що з минулого року «Чернігівводоканал» перейшов на нову технологію відновлення колодязів на проїзній частині. Ремонти проводяться без використання цегельної кладки. Під люком укладаються спеціальні бетонні кільця, що в рази збільшує строки експлуатації колодязів.

Окремо треба зупинитися на колодязях, розташованих на тротуарах. Так, відповідно до Правил дорожнього руху, автомобілі не мають права пересуватися тротуарами міста. Однак, за порушення цього пункту Правил в Чернігові нікого не карають. Саме через багатотонний транспорт відбулася руйнація каналізаційної мережі на тротуарі поруч з перехрестям двох проспектів. Через невеликий шар ґрунту, а саме так у свій час тут було збудовано каналізаційну систему, багатотонні автомобілі, які під’їжджали до підземного переходу, розвалили керамічний колектор і через витоки стоків тротуар у цьому місці почав провалюватися. Каналізаційний колодязь на тротуарі по проспекту Миру було відновлено 4 березня.
     
Дерева вростають в каналізацію

Суттєвою проблемою для експлуатації каналізаційних мереж міста є корені дерев, що вростають у керамічні труби, ламають їх та роблять непрохідними. Оскільки свого часу дерева на прибудинкових територіях висаджувалися ким завгодно та де завгодно, наслідки цього стихійного озеленення міста приходиться ліквідовувати співробітникам «Чернігівводоканал».

Так, 4 березня, через руйнацію та засмічення корінням дерев каналізаційного колектору Д=150 мм, довелося замінити ділянку керамічного колектору на пластиковий Д=100 мм на прибудинковій територій між будинками №1 та №3. Під час проведення робіт було добре видно розтріскані розтруби керамічних труб, всередині яких сплелося коріння дерев.

Окрім заміни каналізаційних мереж міста відповідній службі Водоканалу щоденно доводиться займатися чисткою та промивкою мереж та колодязів. Саме завдяки цій роботі гострих питань з підпорами каналізації у місті не виникає, а все вирішується в робочому порядку.

Аварійні ділянки водопроводу почали міняти

Тепла погода дозволила співробітникам служби водопровідних мереж Водоканалу приступити до проведення планових ремонтів зношених водопровідних мереж на території Чернігова.

Роботи у них чимало. Адже водопровідні мережі Чернігова простягнулися на 547,9 км, а їхній технічний стан залишає бажати кращого. Так, ветхої і аварійної мережі – 182,8 км, або 33.4%, а 300 км водопроводів експлуатуються більше 25 років.

На минулому тижні покращення якості водопостачання відчули мешканці будинків № 11, № 13 по вулиці Князя Чорного та будинку №16 по проспекту Миру.

Окрім заміни аварійних ділянок трубопроводів Водоканал підготував графік промивок водопровідної мережі. Керівництво підприємства звернулося до підприємств усіх форма власності з проханням погодити графіки промивки будинкових мереж, за які ці підприємства відповідають. Нажаль, поки що питання не вирішене. Є певні складнощі з доведенням інформації до ОСББ. Керівники багатьох будинків не мають досвіду їх обслуговування, не уклали договори з КП «Чернігівводоканал» і вже у найближчий час у будинках можуть виникнути проблеми з водопостачанням та водовідведенням.
     
Щонайменше дві вулиці Чернігова будуть перекриті

КП «Чернігівводоканал» готує заходи для реалізації інвестиційної програми на 2017 рік. На ремонт магістральних водопроводів міста заплановано направити понад 6 млн. грн. власних коштів підприємства. В першу чергу буде закінчено реконструкцію водопроводу по вулиці Гагаріна. Окрім того, під реконструкцію підпадає ділянка магістрального водопроводу по вулиці Гонча (Горького) від вулиці Київська до проспекту Миру. Під час проведення робіт ділянки проїзної частини вулиць, де проходитиме реконструкція водопроводу, будуть перекриті для руху автомобільного транспорту. Але тимчасові незручності дадуть змогу гарантованого забезпечення питною водою великих районів міста.

На ремонт каналізаційних колекторів також буде направлено понад 6 млн. грн. Ремонт двох «ниток» колекторів буде проходити в районі вулиці Ушинського.


За повідомленням інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини