Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:29:00

Година Землі 2017: допоможи природним паркам України!

06.03.2017   11:33Агенцiя

Сьогодні в Україні стартує всесвітня кампаніяГодина Землі від WWF(Всесвітнього фонду природи).Щороку вона об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети.

25 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня. Цього року кампанія прагне привернути увагу українців до нашої природної спадщини тадопомогти природним паркам України.

На сайті Години Земліwwf.panda.org/eh17 ми створили карту природних об’єктів нашої країни. Люди та організації можуть знайти на ній найближчий заповідник, нацпарк чи інший природний об’єкт, дізнатись про нього більше, відвідати його 25 березня та посильно допомогти.

Цього дня парки відчинять свої двері для всіх бажаючих зустріти пробудження природи. Люди зможуть допомогти їм на волонтерських засадах роботою або іншими ресурсами, влаштувати пікнік на природі чи взяти участь у запропонованих активностях.

Ті, хто не зможевідвідати парки 25 березня, матимуть можливість допомогти обраному природному об’єкту іншим чином. На онлайн-ресурсах Години Землі та веб-сторінкахпарків-учасників будуть вказані їхніпотреби. Долучитися може кожен– попрацювати волонтером, надати матеріальну чи іншу допомогу.

«Українська природа –справжнє національне надбання! Недоторкані степи, озера, ліси унікальні та мальовничі. У нашій країні є 40 національних природних парків та сотні інших природоохоронних об’єктів. Більшість із них дуже потребує волонтерської допомоги», – говорить Олена Тарасова-Красієва, координатор WWF в Україні.

Минулого року в рамках Години Землі проводиласяЕстафета добрих екосправ,яку підтримали відомі люди країни – культурні та громадські діячі, артисти татворчі колективи: Дмитро Комаров, Ярмак, Дмитро Шуров, Dizel Studio та ін. Цього року ми також запрошуємо зірок до співпраці заради збереження природи України.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.