Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:18:01

Чернігівці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. ВІДЕО

21.02.2017   08:05Агенцiя

Чернігівці згадують трагедію і героїзм Майдану лютого 14-го року. Містяни вийшли на меморіальний мітинг, присвячений подіям трирічної давнини.

18-21 лютого 2014-го – найтрагічнішій і найгероїчніший період Революції Гідності. Дні, які повернули хід новітньої історії України. Це дні «Мирного наступу» — багатотисячної ходи до Верховної Ради, штурмованої «Беркутом», дні наступу тодішніх силовиків на майдан Незалежності, палаючого Будинку профспілок. І – дні справжніх боїв на Інститутській та на Грушевського, розстріл Небесної Сотні.

У Чернігові в ці дні учасники акцій протесту були на своєму Майдані. Мітинг під будівлею тодішнього обласного управління МВС, захоплення приміщення облдержадміністрації.

І в день пам’яті чернігівці знову на тому ж місці. Тільки тепер тут – і стела з іменами героїв Небесної Сотні, і стела, на якій портрети 149 героїв, які віддали свої життя у війні з країною-агресором, невдоволеною тим, що Україна перестала бути маріонетковою.

Завдання теперішнього дня, вважають організатори акції, — не говорити про те, хто винен в тому, що діється зараз, а про те, що він особисто зробив для України.

Юлія Ніколаєнко – активна учасниця Євромайдану. За покликом серця вона стала учасницею Революції Гідності. За покликом серця вона зараз бере участь у волонтерській роботі. І пам’ятає…

Перед портретами загиблих героїв, перед чернігівською громадою учасники пам’ятного віча тримали відповідь за те, що зроблено для майбуття України. І речі, що здаються нині буденними, стали можливими завдяки борцям за волю України.

День Героїв Небесної Сотні – лише один з 365 днів на рік, коли українці мають пам’ятати про подвиг українців.

" frameborder="0" allowfullscreen>

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.