Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:24:27

Продовжується робота по дослідженню стану річки Остер та виявленню можливого її забруднення

08.02.2017   12:42

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області відібрано проби води річки Остер біля Київського шосе, нижче смт. Козелець.

За результатами досліджень зафіксовано перевищення гранично-допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення по залізу загальному у 1,9 рази, азоту амонійному у 1,6 рази та азоту нітритному у 3,0 рази. Результати досліджень додаються.

Комунальне підприємство «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» надало запит до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області з проханням в рамках законодавства провести перевірку підприємства в частині експлуатації комплексу очисних споруд та дотримання встановлених гранично-допустимих скидів.

Державною установою «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» на виконання протоколу № 1 засідання Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області щодо ситуації на р. Остер від 26 січня 2017 року здійснено дослідження води річки Остер на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, в точках: вище та нижче впадіння річки В'юниці, за мостом дороги Ніжин – Прилуки, вище та нижче міста Козелець, вище та нижче міста Остер, гирло річки Остер та річки В'юниця, вище та нижче скиду з очисних споруд Комунального підприємства «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства». Дослідження здійснювали Ніжинський міськрайонний та Козелецький міжрайонний відділ лабораторних досліджень Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

За результатами проведених досліджень встановлено, що санітарно-хімічні та мікробіологічні показники не перевищували допустимих, окрім вмісту заліза в окремих точках. Враховуючи, що згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.01.2016р. № 94-р «Про визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства» СанПіН № 4630-88 «Санітарні правила і норми охорони поверхневих вод від забруднення» втратив чинність з 01.01.2017р. результати досліджень надаються без відповідних висновків.   


Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.