Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:51:12

ДАБІ передала Чернігову функції держархбудконтролю

03.02.2017   07:34

Чернігів отримав нові містобудівні повноваження в рамках процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю.

В Чернігівській міській раді був затверджений Акт спільної комісії про передачу новоствореному Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю міської ради права здійснення повноважень.

Документ підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та Голова державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Після цього відбувся брифінг для представників ЗМІ.
- На сьогодні у Чернігові утворений вже 55-й по Україні орган з питань здійснення повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місцевому рівні, та перший у цьому році, - сказав Голова ДАБК Олексій Кудрявцев. - Завтра вже управління ДАБК міської ради буде працювати.

Загалом, за його словами, в Україні 18 обласних центрів охоплено реформою децентралізації у сфері архітектурно-будівельного контролю, й на сьогодні вже 22% дозвільних документів у будівництві опрацьовується саме новоствореними органами держархбудконтролю. Тобто фактично вже кожне 4-те будівництво здійснюється під контролем місцевих органів.

Владислав Атрошенко:
- Наше завдання – максимально спростити, здешевити та зменшити у часі всі бюрократичні процедури стосовно об’єктів, які зводяться в місті. Особливо це важливо для підтримки дрібного та середнього бізнесу в будівельній галузі.

Перед підписанням документу Голова ДАБК ознайомився з матеріально-технічною базою нового контролюючого органу, який буде знаходитися у Новозаводській районній у місті Чернігові раді по вул. Івана Мазепи, 19. Саме сюди мешканці Чернігова зможуть звертатися з усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю.

Відтепер місто має повний цикл повноважень – від виділення земельної ділянки до приймання закінчених будівництвом об’єктів І-ІV категорій у експлуатацію, а також може здійснювати контроль та зупиняти самочинні будівництва.

Втім, будівельні об’єкти 5-ї категорії, тобто об’єкти підвищеного рівня небезпеки, як наприклад автозаправочні комплекси, залишаються під контролем Державної архітектурно-будівельної інспекції України, пояснила начальник управління Людмила Шкуріна.

У Чернігові відповідно до структури, затвердженої рішенням міської ради, в ДАБІ працюватиме 8 співробітників, на сьогодні вже працює 5 посадових осіб. Після конкурсного відбору у міській раді 2 головних спеціалісти по роботі з єдиним реєстром України проходили обов’язкове навчання та складали тести у ДАБІ. Вони матимуть власну печатку і доступ до Єдиного реєстру України. Ці спеціалісти склали іспити з першого разу, про що згадав особисто Голова ДАБІ Олексій Кудрявцев та при цьому зазначив, що це дійсно професійні кадри, адже зазвичай тести в ДАБІ України складають по 3-4 рази. 

Також Голова ДАБК разом з міським головою побували на об’єкті будівництва житлового комплексу в стадії завершення, який зводиться на вулиці Шевченка, 97. Голова ДАБК оцінив побачене будівництво як таке, де забудовник врахував усе, що необхідно в проекті забудови житлового комплексу: створення необхідної інфраструктури, паркінгу та ін.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.