Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:21:20

Купуючи технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, обов’язково вимагайте чек

02.02.2017   11:14Агенцiя

Головне управління ДФС у Чернігівській області повідомляє, що з 1 січня набрав чинності закон яким внесено зміни до Податкового кодексу України та 3акону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками податків, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Враховуючі внесені Законом зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України та статті 9 3акону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реєстратори розрахункових операцій повинні застосовувати:
1) платники єдиного податку (фізичні особи - підприємці) незалежно від обсягу отриманого доходу протягом календарного року;
2) підприємства, установи і організації усіх форм власності при здійсненні торгівлі технічно складними побутовими товарами власного виробництва;
3) фізичні особі при здійсненні реалізації таких товарів за готівкові кошти на ринках.

Пунктом 251 статті 1 Закону України "Про захист прав споживачів" від 12.05.1991 року № 1023-XII (із змінами та доповненнями) визначено, що «технічно складні побутові товари» - непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, устаткування та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами і на які встановлено гарантійний строк.

Згідно частини п'ятої статті 6 Закону України "Про захист прав споживачів" перелік груп технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Відділ організації роботи                               


ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини