Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:42:30

Задоволено позов прокурора про визнання укладеним договір про сплату 800 тис. грн. пайової участі на розвиток інфраструктури м. Сновськ

02.02.2017   07:51

Господарським судом області 24.01.2017 задоволено позов прокурора про визнання укладеним договір про сплату 800 тис. грн. пайової участі на розвиток інфраструктури м. Сновськ.

Як раніше повідомлялося, однією із будівельних компаній у 2014 році в м. Сновськ збудовано об’єкти нерухомості для забезпечення подальшої комерційної діяльності підприємства загальною вартістю понад 15 млн. грн.

Водночас, незважаючи на вимоги законодавства та неодноразові звернення міської ради, забудовник не уклав договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста.

Враховуючи, що органом місцевого самоврядування в межах законодавства вжито заходів до залучення коштів пайової участі, які підприємцем не сплачено, прокурор звернувся до господарського суду з позовом про визнання договору укладеним, що стане приводом для подальшого стягнення до бюджету майже 800 тис. грн.

Наразі судом позов задоволено.

Органами прокуратури області постійно вивчаються питання повноти відшкодування забудовниками пайових внесків у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів.

Довідково: відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» забудовник зобов’язаний взяти участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, яка полягає у перерахуванні до відповідного місцевого бюджету коштів у відсотках від вартості будівництва.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.