Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:19:39

Єдиний волонтерський центр: результати діяльності та плани

01.02.2017   08:09Агенцiя

Про діяльність громадського об’єднання «Єдиний волонтерський центр» у 2016 році та основні напрямки на 2017 рік говорили керівники громадських організацій на прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

— «Єдиний волонтерський центр» — потужна організація, що об’єднує і громадські організації, і активних громадян. Ця команда однодумців уже працює майже три роки, — наголосила голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, одна із координаторів ЄВЦ. — Ми об’єдналися, щоб допомогти нашим бійцям на передовій, які борються за свободу і незалежність України, їх рідним, а також вимушеним переселенцям.

Представники Єдиного волонтерського центру вважають значною подією у громадському житті області проведення 20-21 серпня в Чернігові Всеукраїнської акції «Єдина родина України» спільно з Чернігівською ОДА. Є сподівання, що цей захід стане традиційним і об’єднуватиме сім’ї загиблих бійців АТО з усієї країни. Так, цьогоріч таку ж акцію планують організувати і в Тернополі.

Учасники зазначеної акції вирішили ініціювати перед Кабміном визначення 20 серпня Днем національної пам’яті боротьби воїнів, полеглих за незалежність і цілісність української держави.

Як зазначив голова громадської організації «Федерація історичного фехтування» Геннадій Обушний, у 2014-2015 роках волонтери центру всі зусилля направляли на допомогу фронту. Тепер більше уваги приділяється демобілізованим, сім’ям бійців, вимушеним переселенцям з акцент ом на їх соціально-психологічній реабілітації.

Пристосуватися у новому середовищі тимчасово переміщеним особам з Криму, Луганської та Донецької областей допомагає й ініціативна група «Кримська громада Чернігівщини», яка діє в Чернігові з вересня 2015 року. Психологічна підтримка, допомога речами переселенцям та бійцям АТО, створення «кулінарної сотні», проведення «уроків мужності» у чернігівських школах, організація відпочинку дітей — лише короткий перелік зробленого.

ЄВЦ і надалі визначає своїм пріоритетом всебічну підтримку родин бійців АТО, національно-патріотичне виховання молодих людей на прикладах героїзму учасників антитерористичної операції, реалізацію соціально важливих проектів.

Представники Єдиного волонтерського центру і надалі сподіваються на тісну співпрацю з обласною державною адміністрацією.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.