Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:22:01

Міський голова вручив подарунки дітям загиблих або учасників АТО від латвійських друзів

19.01.2017   08:47

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з дітьми загиблих або учасників АТО. Міський голова вручив їм подарунки від міста-партнера Чернігова Огре (Республіка Латвія) до новорічних та різдвяних свят.

Владислав Атрошенко, вітаючи дітей у міській раді, повідомив, що між Черніговом та містом Огре підписано договір про дружбу та співробітництво ще у 2007 році.

- Огре – дуже красиве, зелене й, водночас, невелике місто з населенням приблизно 30 тисяч чоловік.  І хоча бюджет міста невеликий, наші латвійські друзі  завжди знаходять можливість робити гарні справи для нашого міста і чернігівських дітей. Зокрема, вони організували оздоровчу поїздку дітей до екологічного табору «Природа лікує» у м. Огре, - сказав міський голова.

Користуючись нагодою, Владислав Атрошенко висловив вдячність меру міста Огре за особливу увагу до дітей, батьки яких загинули у зоні бойових дій на сході України або сьогодні боронять нашу незалежність і мирне життя.

Разом з солодощами діти отримали шарфи з особливим узором - латвійськими національними знаками, які, на переконання латвійських друзів, надають силу, здоров’я та захист. Про це латвійські друзі написали у листівці для кожної дитини, де також зазначили, що кольори шарфів схожі з кольорами Державного прапора України, отже слугуватимуть символом дружби між нашими містами та своєрідним талісманом, який захищатиме дітей від усіляких негараздів.

Дітей почастували також теплим чаєм з солодощами.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.