Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:46:32

Звертайтеся до Фонду соціального страхування і він допоможе

18.01.2017   10:20Агенцiя

Одним із напрямків діяльності Чернігівської міської виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, відновлення порушених прав і законних інтересів громадян.

Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до вимог Конституції України та Закону України «Про звернення громадян». Завданням дирекції є своєчасне реагування на проблемні питання, які порушуються, та виявлення причин, що їх породжують.

Впродовж  2016 року  розглянуто 1521 звернення громадян, в т.ч. усних – 1413 (92,9%), письмових – 3 (0,2%), на особистому прийомі прийнято 105 (6,9%) громадян. У порівнянні з відповідним періодом минулого року їх кількість практично не змінилась. 

Але спостерігається тенденція до зменшення особистих звернень, в той же час, відбулося зростання активності громадян щодо вирішення своїх проблем за допомогою усного спілкування.

Особистий прийом громадян проводиться щоденно. Усі звернення розглядаються і вирішуються у встановлені законодавством терміни.

Основним питанням, яке турбувало заявників на протязі минулого року, було надання матеріального забезпечення, а саме: нарахування та виплати допомог по тимчасовій непрацездатності – 683 (44,9%), допомог по вагітності та пологах – 378 (24,8%), на поховання – 41 (2,7%). Решта стосувалася питань роботи оздоровниць та виділення путівок на відновлювальне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів – 47 (3,1%), з інших питань – 372 (24,5%).
 
Для зменшення звернень громадян та попередження їх повторних випадків спеціалістами дирекції серед страхувальників та застрахованих осіб постійно проводиться роз’яснювальна робота. Протягом року організовано 20 семінарів – навчань. З метою забезпечення безперервності одержання виплат за рахунок коштів Фонду проводились робочі зустрічі з представниками підприємств, установ та організацій та головами комісій (уповноваженими) із соціального страхування.

Налагоджено співпрацю із засобами масової інформації для висвітлення актуальних питань у сфері загальнообов’язкого державного соціального страхування. За рік у ЗМІ та низці інших Інтернет - видань по Україні (більше 20 видань) опубліковано 208 матеріалів, що на 37 більше ніж у 2015 році.

За допомогою веб-сайту Чернігівської міської ради фахівці міської дирекції оперативно та професійно інформували громадськість про головні аспекти діяльності Фонду, стан фінансування матеріального забезпечення, висвітлювали нововведення у законодавстві, розміщували необхідні довідкові матеріали, консультації, корисні посилання, новини та інше.

Міська дирекція і надалі буде вживати дієві організаційно-практичні заходи щодо своєчасного та якісного розгляду звернень.



Чернігівська міська виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини