Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:13:13

В Головному управлінні Нацполіції відбулася прес-конференція про старт додаткового набору до поліції

17.01.2017   08:07Агенцiя

Із журналістами зустрівся начальник управління кадрового забезпечення ГУНП полковник поліції Віктор Шанській.

В прес-конференції за участю представників електронних та друкованих ЗМІ також взяли участь начальник сектору відбору та атестування поліцейських головного управління кадрового забезпечення Національної поліції України Сергій Писаренко та інспектор цього сектору Яна Кондратій.

Відкриваючи прес-конференцію, Віктор Шанський повідомив, що з 16 січня на Чернігівщині розпочався додатковий набір до лав Національної поліції. Він розповів про умови та критерії відбору кандидатів, які мають заповнити 30 вакантних посад слідчих та 10 посад оперативників. Держава обіцяє майбутнім правоохоронцям досить гідну платню – від 7 до 9 тисяч гривень.

Пройти відбір можуть не тільки цивільні кандидати, а й ті, хто раніше носив міліцейські погони. Для цього створений центр відбору та проведення атестування поліцейських, який знаходиться у Чернігові в адмінприміщенні Чернігівського районного відділення поліції по вулиці Шевченка, 116А.

Начальник сектору відбору та атестування поліцейських головного управління кадрового забезпечення Національної поліції України Сергій Писаренко розповів, що персонал їх підрозділу сам пройшов ретельний відбір і з 15 кандидатів відібрали тільки трьох працівників. Конкурс організований таким чином, щоб максимально зменшити можливість навіть найменшої корупції чи «волокити» під час конкурсу. Всі тестування, комісії та співбесіди будуть записуватися на відео.

Як зазначила інспектор сектору відбору та анкетування Яна Кондратій, молодь і люди старшого віку після заповнення онлайн анкети на сайті ГУНП в Чернігівській області https://cn.npu.gov.ua/uk/publish/article/125321 що є підтвердженням надання заявки на участь в конкурсі, кандидати подають необхідні документи до центру відбору та проведення атестування поліцейських. Конкурс проходитиме у декілька етапів.

Спочатку - тести на загальні здібності та знання законів. Аби пройти до наступного етапу, конкурсантам треба набрати 50 балів зі 120 можливих.

Також на них очікує медичне обстеження, здача нормативів з фізпідготовки, психологічне тестування, співбесіда з членами поліцейської комісії. Конкурсантів, які пройшли відбір, обиратимуть за рейтингом.

Як повідомив начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в області полковник поліції Віктор Шанський, поліцейських розподілятимуть на посади по всій області. Віктор Миколайович підкреслив, що вже у лютому буде проведений наступний відбір до поліції.

Прийом онлайн-заяв та документів на вакантні посади слідчих та оперативників триватиме до 26 січня.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.