Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:15:05

На Чернігівщині дефіцит лікарів-анастезіологів

16.01.2017   08:35Агенцiя

У Чернігівській області гостра потреба в лікарях-анастезіологах, гінекологах і педіатрах. Для спеціалістів цих напрямків у лікарнях є чимало вакансій, от тільки охочих їх зайняти немає.

У всьому світі вважається, що за пацієнта в операційній відповідає не хірург, а анестезіолог. Звичайно, хірург відповідає за свою роботу, але за життя, за життєдіяльність організму в цілому відповідає анестезіолог. Тому цей лікар ціниться у всьому світі.

На Чернігівщині таких спеціалістів не вистачає майже у всіх медичних закладах. У більшості районних лікарень працює по одному анестезіологу, а у Варві, Мені та Куликівці їх узагалі немає. І щоб зробити операційне втручання в цих районних центрах, викликають лікаря з іншого району, або везуть пацієнта до іншої лікарні, а це затрачений час, який іноді буває ціною в життя людини.

«Сьогодні дуже мало лікарів вузької спеціальності, бо останнім часом усі почали вчитися на сімейних лікарів, – пояснює заступник начальника управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Пулін. – Лікар-анастезіолог – спеціальність доволі тяжка і надважлива. Та, на жаль, в області гостро стоїть проблема з наповненістю районних лікарень цими спеціалістами. В більшості працює по одному лікарю, а в трьох районах їх узагалі немає. Та така ситуація не тільки з лікарями цього профілю, не вистачає на Чернігівщині й педіатрів, травматологів та гінекологів. Взагалі укомплектованість лікарень лікарями по області становить 73%, а по районах і того менше – 63%. І більшість тих лікарів – пенсійного віку. Молодь приходить, але відпрацювавши свої три роки, всіма правдами і неправдами намагаються переїхати до великих міст. І їх можна зрозуміти. Адже хочеться працювати на сучасному обладнанні, хочеться отримувати гідну зарплатню, ну і, звичайно, чималу роль грає забезпечення житлом. Тож зараз вихід із даної ситуації один – створення госпітальних округів інтенсивного лікування. Нехай це буде 7-8 лікарень в області, замість 22. Та вони будуть повністю укомплектовані спеціалістами і сучасним обладнанням. Там людина зможе отримати повний спектр якісного медичного обслуговування. І якщо трапиться якась біда, то не потрібно буде чекати на приїзд анестезіолога з іншого району».


http://zemlyaivolya.net/news/na_chernigivshchini_defitsit_likariv_anasteziologiv.html

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.