Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:32:04

Потягом вихідних поліція Чернігівщини розкрила два пограбування

10.01.2017   07:27Агенцiя

Патрульними нарядами Чернігівського та Бахмацького відділів поліції «по гарячих слідах» встановлено грабіжників, які нападали на жінок. Пограбоване у зловмисників вилучене та повернуте потерпілим.

Вночі напередодні Різдва до поліції звернулася 47-річна жителька обласного центру з заявою про те, що її прямо в центрі міста пограбував невідомий. Зловмисник

відкрито заволоділа її жіночою сумочкою в якій знаходились близько півтори тисячі гривень та паспорт.

Одразу ж в місті було введено оперативний план «Спіраль», а на місце пригоди відправлено слідчо-оперативну групу та наряд роти поліції особливого призначення. Поки слідчий опергрупи робив огляд місця події та збирав речові докази, спецпризначенці почали прочісувати навколишні вулиці та двори. І невдовзі побачили схожого за прикметами чоловіка. Пізніше потерпіла впізнала у ньому свого кривдника. Затриманим виявився 23-річний раніше судимий чернігівець, який зізнався у скоєному, а при поверхневому огляді у нього було виявлено та вилучено речі потерпілої, які потім повернуто власниці.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження згідно ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що передбачає покарання аж до позбавленням волі на строк до чотирьох років. Зараз підозрюваний затриманий та, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Подібна ситуація сталася і в Бахмачі. 32-річна жінка вийшла з розважального закладу далеко за північ і поки намагалася знайти таксі, аби дістатися додому, до неї підійшов невідомий. Зловмисник вирвав у неї з рук жіночу сумку, в якій знаходились мобільний телефон, банківська картка та золота обручка, і втік.

До честі потерпілої, вона не розгубилася і відразу ж кинулася назад до кафе та з мобільного телефону одного з відвідувачів негайно викликала поліцію. На місце злочину прибула група реагування патрульної поліції, яких на свята у кожному територіальному підрозділі було створено максимальну кількість.

«По гарячих слідах» поліцейські швидко відшукали грабіжника. Ним виявися 23-річний місцевий безробітний, до речі не судимий. Потерпіла відразу впізнала нападника. Підозрюваний у скоєному зізнався та дав правдиві свідчення. Частину пограбованих речей у нього вдалося вилучити та повернути пограбованій жінці.

Як і в попередньому епізоді, за даним фактом відкрито кримінальне провадження згідно ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), зловмиснику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

В обох випадках тривають досудові розслідування. Але доречно зазначити, що обидві потерпілі на момент скоєння відносно них злочинних дій перебували в стані алкогольного сп’яніння. Тому аби убезпечити себе від подібних неприємностей подбайте про свою безпеку заздалегідь. Засиджуючись у розважальному закладі допізна, викличте до місця відпочинку таксі, попросіть провести вас якщо не додому то хоча б до таксі знайому людину, прямуючи додому, уникайте неосвітлених та безлюдних місць, а родичів попросіть вас зустріти.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини