Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:38:42

Фахівці Управління та районного відділу ДСНС у Чернігівській області провели профілактичний захід

06.01.2017   08:25

В умовах опалювального сезону значно зростає ризик виникнення пожеж у житловому секторі громадян.

Головними причинами тому є порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електрообладнання, а також необережність громадян у поводженні з вогнем.

У зв'язку з цим та з метою зменшення кількості пожеж і трагічної статистки на них, рятувальники Служби порятунку "101" Чернігівської області постійно здійснюють профілактичні відпрацювання житлового сектору громадян.

5 січня фахівці Управління та районного відділу ДСНС у Чернігівській області провели профілактичний захід на території с. Вербичі Ріпкинського району.

Перед початком заходу рятувальники з головою сільської ради Наталією Авраменко обговорили питання організації і проведення роз'яснювальної роботи з непрацюючою категорією населення та надали для оновлення на існуючому стенді сільської ради матеріали наочної пропаганди. Вже надалі фахівці ДСНС спільно із головою сільської ради відвідали помешкання соціально незахищеної категорії населення, перевірили справність приладів пічного опалення, стан безпечної експлуатації електромереж, у ході чого вказали господарям на наявні протипожежні недоліки.

Крім того, надзвичайники роз’яснили основні правила безпечної поведінки у побуті та вручили листівки й пам’ятки із заходами безпеки. В свою чергу, мешканці з відповідальністю поставились до порад рятувальників та пообіцяли дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті.

Слід зазначити, що заходи, які вживаються підрозділами Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області в тісній взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування дають певний позитивний результат.

У 2016 році було досягнуто зменшення кількості пожеж на 29% та на 10% зменшилась трагічна статистика загибелі людей на них. Проте, і громадянам не слід забувати про вимоги пожежної безпеки та відповідально ставитися до їх виконання.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.