Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:08:37

Аварія на магістральному водопроводі

02.01.2017   10:18Агенцiя

31 грудня 2016 6року триває усунення аварії на магістральному водопроводі Д=500 мм по вулиці Гончій.

Повив водопроводу стався у другій половині дня 30.12.2016. Для забезпечення центральної частини міста водою було проведено аварійне переключення водопостачання на водопровід Д=200 мм.

Всі будинки Чернігова забезпечені питною водою, але через підвищене споживання води та те, що вона подається по водопроводу значно меншого діаметру, спостерігається зниження тиску води. Загалом ці, та інші чинники вплинули на якість питної води в системі водопостачання Чернігова.

Порив водопроводу Д=500 мм по вул. Гончій стався близько 14 години 30 грудня. Аварійними службами КП «Чернігівводоканал» було проведене переключення водопостачання на водопровід Д=200 мм. Станом на 11 годину дня 31 грудня труба в місці пориву була відремонтована. Після підключення води, відбувся ще один порив на відстані 14 метрів від попереднього. Наразі триває усунення другого пориву.

Роботи планують завершити до 17 години 31 грудня, але, чи можна гарантувати, що на аварійній ділянці водопроводу не відбудеться нового пориву?

Магістральний водопровід по вулиці Гончій відпрацював нормативні терміни та потребує заміни. Будівництво водопроводу проходило ще у 60-70 роки. Основна причина виходу трубопроводу з ладу  – підземна корозія труби. Сталева труба Д=500 мм по вулиці Гончій потребує заміни, але, нажаль, провести одночасну заміну усього водопроводу неможливо з технічних та фінансових  причин.

У 2016 році було проведено заміну ділянки водопроводу від дюкеру через річку Стрижень по вул. Гончій до вул. Київська. Наприкінці року, 29.12.2016 Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг погодила інвестиційну програму КП «Чернігівводоканал» до якої включено заміну водопроводу Д=500 мм на ділянці від вул. Київська до проспекту Перемоги. Аварійна ділянка буде замінена у 2017 році в рамках інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал».

Наразі аварійні служби КП «Чернігівводоканал» докладають усіх зусиль для забезпечення міста водою у святкові дні. Керівництво КП «Чернігівводоканал» приносить вибачення абонентам за погіршення якості води і сподівається, що жителі міста з розумінням поставляться до ситуації, що склалася.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини