Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:51:20

Місто на Чернігівщині отримало грант в 5 тисяч євро

26.12.2016   11:40

Кожен житель Городні матиме змогу займатися на сучасному спортивному майданчику.

На кінець року Городнянщина може похвастатися активною проектною роботою, а ще – чотирма грантами, здобутими за останні декілька місяців.

Все почалося з  того, що в серпні тренери благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» проводили навчання з написання грантових проектів для жителів Городнянського району. Після цього фондом був оголошений конкурс грантів, на якомутри проекти від жителів Городні здобули перемогу.

Допомоглипредставникиблагодійного фонду здобутимісту й четвертий грант. Цього року ФондWesternNISEnterpriseFund таосвітня платформа CANactisons проводиликонкурс малих грантів «Активуй свою мрію», наякий надійшло понад 500 проектів з усієї України.

До десяткинайкращих, які отримають грантові п’ять тисяч євро, увійшли і наші земляки –городнянські активісти з проектом «Доступний стадіон для всіх без обмежень».

На отриманий грант в Городні обладнають спортивний стадіон таким чином, щоб на тренажерах могли займатися люди з особливими потребами та учасники бойових дій. Для них заняття спортом є своєрідною реабілітацією. За допомогою онлайн-голосування громада сама вирішить, які саме тренажери необхідно встановити.

Спеціаліст по залученню інвестицій Городнянської міської ради, координатор проекту Тимофій Єфіменко, розповів про свій шлях до грантової перемоги.

«Про цей конкурс я дізнався зі сторінки «Майбутнє Чернігівщини» у Facebook.Я прочитав умови: хто може брати участь, які винагороди обіцяють. Так і вирішив подати проект. Пізніше я зв’язався з представницею благодійного фонду«Майбутнє Чернігівщини» в Городні Тетяною Віталіївною, бо знав, що вона допомагає в проектній роботі. Разом ми відкоригувалипроектну заявку: заповнили аплікаційну форму і склали бюджет», - зазначив пан Тимофій.

Фонд Western NIS Enterprise фінансує тільки 75 % вартості проекту, розповіла представниця фонду «Майбутнє Чернігівщини» Тетяна Висоцька, праця якої допомогла землякам здобути таке бажане фінансування. Отриманого гранту, за її словами, вистачить на придбання тренажерів. Міська рада внесе решту коштів та обладнає територію стадіону за власний рахунок.

«У конкурсі, що проводився раніше в Городні, місцева влада участі не брала. Але одне із наших завдань – інформувати місцевих активістів про грантові конкурси, що організовуютьукраїнські та міжнародні донорські організації, а також наш фонд. Щотижня електронною поштою інформуємо про ці конкурси. Ми завжди допомагаємо в проектній роботі.Так було і цього разу. Міська рада використала можливість залучити грантові кошти і приємно, що ми в цьому посприяли», - поділиласяТетяна Висоцька.

Реалізуватимуть проект в Городніу першому півріччі 2017 року. Але вже зараз можна сказати, що ця перемога – гідний приклад того, як можна та треба здобувати кошти на покращення свого рідного міста.Для цього не обов’язково сперечатись про велику політику або реформи чи чекати подарунків в період передвиборчих компаній. Потрібно просто шукати шляхи вдосконалити свій маленький світ, навіть якщо це невелике містечко, селище чи село.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини