Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:03:29

Вирішення проблеми накопичення відходів – спільна справа

20.12.2016   10:35Агенцiя

Кожна людина в процесі своєї діяльності залишає відходи, які часто несуть небезпеку не тільки навколишньому середовищу, а й тому, хто їх утворив. На підприємствах, як правило, не виникає проблем з передачею промислових відходів суб’єктам господарювання, які у подальшому здійснюють їх знешкодження та переробку, а от з побутовими відходами все дещо складніше.

Тверді побутові відходи, що утворюються на Чернігівщині, складаються на полігонах і сміттєзвалищах, яких на території області обліковується близько 650.

Пакувальні матеріали, склобій, металобрухт – все це, часто потрапляє у складі твердих побутових відходів на звалища та полігони. Таке сміття роками накопичується, отруює довкілля, хоча могло б стати у пригоді людству та отримати «друге життя».

До прикладу, в місті Мена не перший рік функціонує комунальне підприємство «Менарайкомунпослуга», директором якої є Валерій Квашук. На базі підприємства створено підрозділ по збиранню, сортуванню та заготівлі вторинної сировини.

- Ми виготовили контейнери для збору вторинних відходів, придбали необхідне обладнання, пресувальний агрегат, уклали угоди з підприємствами та магазинами, де є такі відходи – зазначив Валерій Квашук.

Результати не примусили себе довго чекати – зменшилась кількість стихійних звалищ, населення почало роздільно збирати сміття, внаслідок чого до полігону твердих побутових відходів потрапляє менше ресурсоцінних відходів. Крім того, за свою екологічно важливу роботу громадяни отримують матеріальне заохочення.

Кожен з нас має виконати свій обов’язок – почати правильно сортувати, зберігати та передавати відповідним організаціям сміття, яке утворилось у власних господарствах. Лише розпочавши з себе, зі зміни власного ставлення до довкілля, можливо створити дійсно сприятливе та гармонійне середовище існування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини