Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:34

Учасники конкурсу "Активні громадяни" представили свої проекти у міській раді

16.12.2016   08:33Агенцiя

У Чернігівській міській раді відбувся фінальний захист проектів активних громадян міста Чернігова.

Вітаючи учасників конкурсу, заступник міського голови Олександр Ломако підкреслив, що «дуже важливо залучити ініціативи громади, так ми разом зможемо сприяти розвитку нашого рідного міста».

Презентація проектів проходила в рамках конкурсу розвитку локальної громади та туристичної привабливості міста Чернігова. Цей конкурс запроваджено  та реалізується Чернігівською міською радою разом з Британською радою в Україні.

Загалом на пітчинг було подано 36 проектів. З них конкурсна комісія спочатку відібрала 21,  а до фінального захисту було допущено 12 проектів.

За словами представника Британської ради в Україні Чернігів залучений до цього проекту одним з перших серед міст України, до цього проект впроваджувався лише в Херсоні, наразі ще 5 міст готуються взяти участь у цьому проекті. Він також зауважив, що проекти мають бути спрямовані на розвиток туристичної привабливості Чернігова та містити соціальний компонент, тобто направлені на покращення життя громади. 

Всі презентовані проекти передбачають подальший розвиток туристичної інфраструктури в  Чернігові та залучення якомога більшої кількості туристів. Серед них: створення QR мапи міста  «SMART місто» починається з тебе», встановлення на Алеї Героїв скульптур, розробка інформаційного сайту «Екокарта Чернігова»,  створення туристичного порталу Чернігова.

Деякі конкурсанти пропонували урізноманітнити туристичні маршрути цікавими ідеями, зокрема: «АРТ проект «Жабки повертаються», який передбачає розміщення 30 кольорових жабок на Алеї Героїв з Красної площі до готелю «Україна»; «Крижані легенди Чернігова» - створення 16 льодяних скульптур з підсвіченням; фестиваль «Коза» під час святкових заходів у місті та ін.

Ряд проектів мають на меті поширення серед чернігівців цікавої інформації про історію міста та його видатних постатей, серед яких: «Шляхами різних вулиць та імен: інтелектуальна еліта Чернігівщини», що пропонує встановлення на зупиночних комплексах банерів із зображенням видатних особистостей Чернігівщини; «Стріт-арт проект «До тебе моє місто промовляє».

Загальний фонд бюджету конкурсу складає 150 тис. грн. З них 75 тис грн надає Британська рада в Україні та 75 тис грн фінансується міською радою з місцевого бюджету.

Найближчим часом буде оголошено переможців конкурсу. Реалізація проектів переможців буде розпочата вже в цьому році.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини