Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:18:14

За позовом прокурора збільшено орендну плату за використання сільськогосподарських земель

14.12.2016   13:18

Органами прокуратури області забезпечено своєчасне та оперативне реагування та проблемні питання, пов’язані з використанням земель сільськогосподарського призначення.

Як встановлено прокурорами, незважаючи на зміни, внесені Податковим кодексом України, відповідно до яких орендна плата за використання сільгоспугідь не може бути меншою 3% від їх нормативно-грошової оцінки, окремі орендарі не внесли зміни у відповідні договори та продовжували сплачувати за використання таких земель значно менші кошти.

Так, одним з фермерських господарств в межах Ріпкинського району за договором оренди з 2012 року використовувалося 82 га сільськогосподарських земель вартістю майже 1,3 млн грн зі сплатою орендних платежів 16 тис грн в рік, що складало 1,3 % від нормативної грошової оцінки ділянки.

На вимогу Головного управління Держгеокадастру в області договір оренди у відповідність до законодавства щодо збільшення розміру плати суб’єктом господарювання не приведено.

Враховуючи наведене, прокуратурою області подано відповідний позов з вимогою внесення відповідних змін до умов договору в судовому порядку.

Господарським судом області підтримано позицію прокуратури та позов задоволено. Відтепер замість 16 тис грн до місцевого бюджету надходитиме щорічно втричі більше коштів – майже 51 тис грн.

У поточному році судами вже розглянуто більше 10  аналогічних позовів прокурорів вказаної категорії, завдяки яким до місцевих бюджетів додатково надійде понад 300 тис грн.

Робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини