Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:54:58

Чернігівські комунальники впритул не помічають аварійних будинків

13.12.2016   13:33

Мешканці комунальної одноповерхівки в Новозаводському районі Чернігова скаржаться на нахабне ставлення керівництва КП «Новозаводське» до їхніх проблем.

Неодноразові зверення на адресу жеківців з проханнями полагодити аварійний дах і відремонтувати під'їзди щоразу закінчувалися браварними обіцянками з боку комунальників. Коли людям набридло чекати, вони звернулися з колективною скаргою до міського голови.

Реакція не забарилася: профільний заступник розпорядився виконати вимоги чернігівців. Упродовж одного лишень дня жеківці мляво імітувати роботу, заліпивши діру у коридорі одного з під'їздів. Аварійний дах людям лагодити ніхто не збирається. Кажуть, немає матеріалу. Тим часом мешканці повоєнного будинку з острахом чекають снігопадів. Бояться, що цієї зими 60-річний дах не витримає.

Будинки по провулку Дмитра Самоквасова почали зводити якраз після війни. Їх будували як тимчасове житло для працівників камвольно-сукольного комбінату. Зведені нашвидкуруч, з неякісним фундаметом та перекриттям - місцеві одразу охрестили їх «бараками». Втім, доля і чернігівські чиновники розпорядилися стояти «баракам» значно довше, ніж очікувалося. Найстарішим і найпроблемнішим з усіх одноповерхових комунальних «бараків» є будинок про провулку Дмитра Самоквасова, 2.
 
Від старості та неякісного цементу в стінах навіть заглибини з'явилися. Але це не найбільша проблема одноповерхівки. Найбільшою проблемою є старий дах, який не перекривали і не міняли з 50-х років минулого століття!!! А ще жахливі під'їзди... Незважаючи на те, що будинок є комунальним, його мешканці прибирають будинок і територію навколо нього самостійно. Натомість КП «Новозаводське» не забуває справно надсилати платіжки за обслуговування.

Повоєнний дах, який за увесь час існування будинку, не знав ремонту, місцями почав протікати. Втомившись постійно його «підлатувати», на початку літа минулого року люди написали колективне зверненя на адресу тоді ще ЖЕКу №9. Жильців годували обіцянками, аж доки не настала зима... За словами людей, начальниця дільниці № 1 КП «Новозаводське» Людмила Мусієнко особисто кілька разів обіцяла віднайти можливості для поточного ремонту даху.

В наступному році історія повторилася. Аби зима і снігопади не застали людей зненацька, вони написали скаргу на ім'я міського голови Чернігова, в якій вказали на приклади свавілля комунальних чиновників.

Та навіть після прочуханки з боку міського керівництва, КП «Новозаводське» не поспішало виконувати свою роботу. Начальниця дільниці № 1 Людмила Мусієнко вважає дах не аварійним. незважаючи на те, що в деяких місцях він прогнувся настільки, що на нього страшно ставати. Подібна історія з каналізацією, за якою люди котрий десяток років змушені доглядати самостійно. Доведені до відчаю мешканці будинку з острахом чекають снігопадів, адже дах може провалитися будь-якої миті. Натомість керівництво міста знайшло вихід з даної проблеми. Напіваварійний повоєнний будинок просто зняли з балансу комунальних служб.. Так, на останній сесії міської ради половину будинків в Новозаводському районі Чернігова передали на обслуговування приватній фірмі з дуже складною назвою, вимовимивши яку, можна язика зламати.

Назаренко Віталій

   
https://www.facebook.com/Nazarsoon/posts/1167070246719981

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини