Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:35:33

Міський голова та депутати Мени підтримують впровадження етичних кодексів та комісії

13.12.2016   09:13

В м. Мена відбулась публічна дискусія на тему: "Правове регулювання етичних стандартів у роботі в органів місцевого самоврядування".

Як відомо Менська міська рада одна з 4-х місцевих рад Чернігівської області залучена до впровадження Етичних кодексів для депутатів  місцевих рад та створення етичних комісій.

В ході дискусії представник коаліції “Прозорі ради” Сергіенко Тетяна розповіла про громадську ініціативу створення етичних кодексів та впровадження їх в місцевих радах також які питання врегульовують етичні кодекси, а саме :
•    Поводження на засіданнях ради при роботі в комісіях
•    Стосунки з виборцями
•    Взаємовідносини зі ЗМІ
•    Правила поведінки в Інтернеті
•    Стосунки з органами, що представляють інші гілки влади
•    Запобігання проявам корупції
•    Отримання подарунків та винагород
•    Врегулювання конфлікту інтересів
•    Контроль за дотриманням Кодексу 

Присутній на заході міський голова м. Мена Генадій Примаков зазначив “Ця ініціатива підвищує рівень довіри громадян до міської ради, також підвищить персональну відповідальності за належне виконання обов’язків та запобігання зловживанням службовим становищем депутатами міської ради, забезпечить прозорості у роботі міської ради”.

Його слова підтримала заступник голови міської ради Інна Скляр “Створення етичних кодексів створюють єдині правила для депутатів та підвищує рівень їх відповідальності перед громадою, бо вони тим самим зобов’язуються дотримуватись цих правил”

Представник Центру Політичих студій та аналітики “Ейдос” Гюнель Бабакішієва розповіла, що прийняття міською радою етичного кодексу створить більшу (інвестиційну) привабливість міста перед іноземними інвесторами для залучення коштів на інфраструктурний розвиток міста.

Голова ГО “Надійний партнер” та заступник міського голови м.Мена 6-го скликання  Юрій Стальніченко розповів з досвіду спілкування з іноземними інвесторами - “Що прописано в етичних кодексах і іноземців вчать з дитинства в дитсадках і сім’ї, а нашим громадянам нажаль необхідно вчитись”

До проведення зустрічі представники депутатського корпусу були скептично налаштовані, але під час дискусії їхня думка змінилась і присутні депутати виразили готовність підтримати проект рішення яке виноситься на наступну сесію яка відбудеться 15 грудня.

Громадськість висловила сподівання, що і інші депутати, які не були присутні на зустрічі, підтримують етичні кодекси та разом з громадою будуть працювати в етичній комісії.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини