Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:56:03

Чернігівська митниця ДФС: "єдине вікно" приваблює все більше підприємців

10.12.2016   11:56Агенцiя

Система «єдиного вікна», що працює на митниці з 1 серпня цього року, значно спростила підприємцям, які займаються зовнішньоекономічної діяльністю, здійснення митного оформлення.

Автоматизація та удосконалення процесів інформаційного обміну між митницею, суб’єктами та контролюючими органами, що приймають участь у митному оформленні, призвела до зменшення часу та бюрократичних процедур (паперового документообігу). Фахівці Чернігівської митниці ДФС повідомили про зростання кількості підприємців, які позитивно оцінили нововведення.   
   
Зі свого боку митники докладають зусиль, щоб налагодити дієву комунікацію з даного питання з підприємцями в області. Проведено низку зустрічей з представниками бізнесу, брокерських організацій, суб'єктів господарювання у Чернігові, Новгород-Сіверському, Прилуках, Сновську – у місцях, де функціонують підрозділи митного оформлення. Під час зустрічей обговорили, насамперед, проблемні питання, а також механізм дії «єдиного вікна» у різних режимах (імпорт та експорт), функціональні можливості програмного забезпечення, умови злагодженої роботи трьохсторонньої системи декларант – контрольні служби – митниця.

Як наслідок, митники констатують зростання кількості митних оформлень за принципом «єдиного вікна». Якщо протягом серпня спостерігалися поодинокі випадки, то у листопаді декларантами подано 903 заявки, а відсоток оформлених за допомогою «єдиного вікна» митних декларацій зріс до 34-х від загальної кількості митних декларацій.

На жаль, ще залишилися проблемні питання, що заважають застосовувати «єдине вікно» на повну потужність. По Чернігівській області це - відсутність підрозділів контрольних служб у деяких адміністративно-територіальних одиницях (наприклад, екологічної служби у м. Корюківка) та низьке забезпечення підрозділів контрольних служб комп’ютерною технікою з виходом до мережі Інтернет.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини