Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:45:11

Всеукраїнський семінар із національно-патріотичного виховання молоді триває у Чернігові

10.12.2016   09:44Агенцiя

Всеукраїнський семінар-тренінг із національно-патріотичного виховання молоді на тему «Єдиним духом справи єднають» цими днями проходить у Чернігові.

Захід організований Міністерством молоді та спорту України спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації. До обговорення аспектів формування національної свідомості у молоді долучилися близько 50 фахівців та активістів із різних областей країни.

9 грудня, з учасниками семінару зустрілися заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. Зустріч відбулася на базі Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

Валерій Куліч привітав присутніх, подякував учасникам семінару за їхню роботу, а заступнику Міністра молоді та спорту України за сприяння в організації заходу.

– Жителі Чернігівщини, хоча область і межує з Російською Федерацією, традиційно дуже патріотично налаштовані. Проте формування національної свідомості юного покоління все одно потребує значної уваги. І в цьому напрямку нам є чим поділитися, оскільки в області постійно проводяться численні заходи, спрямовані на патріотичне виховання молоді та організацію її дозвілля, – зазначив Валерій Куліч.

Крім того, керівник області нагадав, що Чернігівщина має чимало історичних прикладів героїчної боротьби за незалежність України, на яких також виховується сучасне покоління юнаків і дівчат.

Виступаючи перед учасниками заходу, Олександр Ярема подякував волонтерським організаціям і всій сіверській спільноті за щоденну роботу на благо і розвиток української держави.

Він представив основні напрямки діяльності Міністерства молоді та спорту України, серед яких – патріотичне виховання молоді, створення платформ для її спілкування, розвитку та самореалізації.

– Для нас сьогодні особливо важливим є налагодження міжрегіональної співпраці. І дуже приємно, що саме Чернігівщина зголосилася виступити гостинним господарем цього заходу. Впевнений, що люди, які приїхали сюди, отримають неабиякий досвід із реалізації національно-патріотичних проектів та іншу корисну інформацію, – зауважив заступник міністра.

Олександр Ярема також вручив подяку Сіверодонецької міської ради Євгену Приходьку, члену Сосницької районної молодіжної громадської організації «Спортивного клубу «Анти», за проведену в дитячому закладі оздоровлення і відпочинку в Сосниці виховну роботу з формування національно-патріотичної свідомості юних громадян країни та незабутнє тепле ставлення до дітей Донбасу.

Серед інших заходів семінару – тренінги «Патріотизм як цінність і основа єдності нації», «Справи, які єднають», «Пошук ресурсу для реалізації національно-патріотичних проектів: залучаємо до співпраці донорські організації», ознайомлення з роботою Єдиного волонтерського центру, Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс», екскурсія по Навчальному центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна», патріотична акція «Твоя листівка для воїна», зустріч у Молодіжному театрі з учасниками мистецького десанту тощо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини