Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:58:53

Серйозні теми за горнятком кави

09.12.2016   14:00Агенцiя

Ось вже майже екватор Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і пройшов він у досить приємній атмосфері.

Громадська організація «MART» вирішила спробувати новий для себе формат заходів і 8 грудня провела відкритий показ документального фільму «Тягар Доказів», у формі сніданку, на який були запрошені правозахисники, громадські активісти, представники ЗМІ та всі бажаючі провести приємно час за чашечкою кави або чаю зі смаколиками.

Зібралися ми всією компанією у місці, яке вже й не так давно з’явилося у нашому місті, але вже завоювало багато симпатій жителів та гостей Чернігова своєю світлою, бадьорою, і разом з тим, затишною атмосферою, а саме, культурно-діловому центрі «Світогляд».

Розпочався захід показом фільму, головними героями якого є двоє чоловіків з Африки, які, рятуючи своє життя, приїхали до Чеської Республіки і зіштовхнулися із новим випробуванням – довести, що вони справді біженці, а не економічні емігранти.

В якості експертів на сніданок запросили Надію Едієву (радник з питань внутрішньо переміщених осіб по Чернігівській області у рамках проекту «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини), Олексія Біду (Українська Гельсінська спілка з прав людини, координатор Центру документування воєнних злочинів та порушень прав людини) та  Агеєву Антоніну Леонідівну (керівник БО «Теплий дощ).
 
На основі власного досвіду та професійної діяльності, вони розповіли про біженців, які приїжджають до України і про те, що їх тут чекає. Не менш актуальним стало обговорення болючої для України теми внутрішньо переміщених осіб. Незважаючи на те, що ці люди, які вимушено покинули свої домівки рятуючи своє життя не є біженцями, але, на жаль, як показали остання два роки, мають схожі проблеми з людьми, які опиняються в чужій країні. І, наостанок, Олексій Біда розповів про діяльність Центру документування воєнних злочинів та порушень прав людини і роль його зафіксованих свідчень і матеріалів в майбутньому.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини