Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:32:59

Представники асоціацій платників податків України та Білорусі обговорили питання співпраці

09.12.2016   07:47Агенцiя

Ділова зустріч відбулась у Мінську.

У заході взяли участь президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе, голова Асоціації платників податків Білорусі Любов Миронюк, перший заступник міністра Міністерства з податків і зборів РБ Ігор Клепча, голова Комитету IT АППУ Валерій Омельченко, керівники Головних управлінь ДФС у Чернігівській області Олексій Барановський та у Житомирській - Олександр Лавров. 
   
За повідомленням Асоціації платників податків Білорусі, ініціювали зустріч саме українські експерти, які мають значно більший досвід роботи у даній сфері, бо білоруська Асоціація  платників була створена лише у грудні минулого року. За свідченням учасників ця перша зустріч була надзвичайно важливою для налагодження партнерських відносин та збагачення досвіду.   
   
Учасники обговорили питання, серед яких найважливіші для обох країн: адміністрування великих платників податків, дотримання ними норм податкового законодавства, особливості впровадження сучасних електронних технологій та сервісів, електронних систем контролю, електронного податкового декларування, питання повернення сум ПДВ при експорті товарів.  
   
Високу ефективність заходу доводить прагнення учасників продовжити взаємовигідне спілкування. При обговоренні планів на наступну зустріч, яка ймовірно пройде у наступному році в Україні, начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Олексій Барановський вніс пропозицію  провести її у Чернігові. Для міста, яке розташовано найближче до Білорусі, буде вкрай корисно прийняти у себе бізнес-форум за участю представників Асоціацій платників податків обох країн, представників фіскальної служби, керівників підприємств та представників бізнес-середовища.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини