Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:03:28

Правове вирішення проблемних питань соціально незахищених верств населення

07.12.2016   13:54Агенцiя

До Дня прав людини 5 грудня, у Чернігові відбувся круглий стіл. Його тема – «Правове вирішення проблемних питань соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб тощо».

Захід провів Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В обговоренні окреслених проблем взяли участь представники органів місцевого врядування, громадських організацій, уповноважені особи.

Директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко нагадав присутнім, що безоплатна правова допомога – гарантоване державою і закріплене у Конституції України право кожного громадянина на якісну та доступну юридичну допомогу. Він розповів про специфіку роботи з учасниками антитерористичної операції та внутрішньо переміщеними особами. А також поінформував про правову допомогу, яку надають працівники його центру й адвокати, що працюють у цій системі.

Керівник місцевого центру зауважив, що категорії тих, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД), наразі розширюються. Все більше до них звертаються учасники АТО та внутрішньо переміщені особи, адже інформація про діяльність Центру поширюється, в тому числі завдяки засобам масової інформації.

– Чернігівський місцевий центр з надання БВПД у співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями активно працює як у напрямку виїзного консультування громадян, так і в напрямку впровадження місцевих програм з надання безоплатної правової допомоги, – зазначив Володимир Бобруйко.

Радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області Надія Едієва повідомила, що на території Чернігівщини перебувають близько 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них потребує конкретної інформаційної допомоги щодо захисту своїх прав (взяття на облік, отримання субсидій, оренда житлового приміщення тощо), проте деякі звертаються саме за отриманням правової допомоги.

У свою чергу, юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Ірина Бірюк підкреслила, що громадські організації проводять активну роботу в усіх напрямках надання правової допомоги й захисту прав людини та надають допомогу всім громадянам, які цього потребують.

Розповідаючи про співпрацю з Чернігівським місцевим центром з надання БВПД, юрист громадської організації «МАРТ» Дмитро Шумар звернув увагу на найболючіші питання, з якими звертаються учасники АТО під час проведення виїзних консультувань. В основному, вони стосуються пільг учасникам бойових дій. Також військовослужбовці цікавляться, як оформити статус учасника бойових дій, земельну ділянку або вирішувати трудові спори тощо.

У ході обговорення проблем правової обізнаності громадськості, а саме соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, учасники зустрічі спільно шукали шляхи їх вирішення.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини