Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:52:56

Меморіальна дошка В’ячеславу Барановському. ВІДЕО

06.12.2016   12:16Агенцiя

На учнів та вчителів Чернігівської школи №19 відсьогодні споглядає з кам’яного портрету Герой. На навчальному закладі відкрили меморіальну дошку В’ячеславу Барановському – випускнику школи, АТОвцю, який загинув, захищаючи Батьківщину, у серпні минулого року.

Учні, вчителі, бойові побратими, сім’ї загиблих бійців – всі вони прийшли зимного ранку до 19-ї чернігівської школи. Тут 10 років навчався В’ячеслав Барановський – Герой, який віддав своє життя, захищаючи Вітчизну на Сході.

Потомственний військовий, він після закінчення школи став льотчиком. 2007-го звільнився в запас, але, коли у вересні 14-го покликала Батьківщина, пішов на фронт. Капітан Барановський командував кулеметним взводом 41-го батальйону. 26 серпня 15-го під час артобстрілу під Прохорівкою на Донеччині загинув. Указом Президента посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
 
Він завжди був відповідальним, кажуть його однокашники. Сергій Любенко, теж АТОвець, з яким В’ячеслав Барановський дружив і після школи, каже, по-іншому і бути не могло.
 
Відтепер на фасаді 19-ї школи – меморіальна дошка з ім’ям В’ячеслава Барановського. Вишикувалися учні школи, гості, серед яких – і члени родин загиблих героїв нинішньої війни. І вчителі, які виховали захисників. Таким і запам’ятався В’ячеслав Барановський.
 
Освятив меморіальну дошку з ім’ям капітана Барановського благочинний Катерининського храму отець Євген.


 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.