Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:56:13

Чи Бути програмі протидії захворюванню на туберкульоз у Чернігові?

24.11.2016   13:30

Питання виявлення туберкульозу у дітей дуже актуальне в наш час, бо ця дуже небезпечна хвороба напряму залежить від соціальних факторів.

Різкий спад в економіці, збільшення плати за комунальні послуги, на сьогоднішній час, привели до зменшення доходів більшості населення та зниження купівельної спроможності.

В свою чергу відсутність збалансованого раціону харчування дитини призводить до послаблення імунної системи, а це є підґрунтям для зростання захворювання на туберкульоз. Основним методом запобігання хвороби є виявлення його на ранніх стадіях та інформування населення.

Своєчасне виявлення це  і неускладнені форми первинного туберкульозу, і запобігання ускладнень захворювання, і 100 % одужання.

 Останні роки фінансування туберкуліну, препарату для виявлення туберкульозу у дітей, знаходилось в дуже плачевному стані та становило менше 10% коштів від запланованих згідно “Програми протидії захворюванню на туберкульоз в м.Чернігів 2012-2016 роках”. Так наприклад, з необхідних 250 тис.грн. в 2015 році було виділено лише 20тис.грн.

Виявлення туберкульозу на ранніх стадіях захворювання запобігає не тільки ускладненню хвороби, но і  її поширенню. І як казала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун “Одна гривня вкладена на профілактику хвороби, економить 10 грн. на лікування хвороби”.

У цьому році завдяки сумісним зусиллям громадськості та депутатам міської ради фінансування згідно програми виконується в повному обсязі, за 9 місяців профінансовано 249,6 тис, гривен. Дуже приємно що міська влада переймається даним питанням. Тому громадськість звернулась до міського голові та управління охорони здоров’я  з проханням прийняти необхідні дії щоб подовжити “Програму протидії захворюванню на туберкульоз у м.Чернігів”.

Здоров'я дітей це здоров'я нації.

 
Чернігівська обласна ГО ЦПСА

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.