Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:41:24

Підтримано ідею зі створення координаційно – експертної ради при територіальному органі Державної регуляторної служби України

24.11.2016   07:43Агенцiя

22 листопада завідувач Сектору Державної регуляторної служби у Чернігівській області Сергій Проценко провів робочі зустрічі з лідерами найбільш активних громадських організацій підприємців Чернігівщини: Іриною Березинець – Головою місцевого осередку ГО «Всеукраїнське об’єднання підприємств малого та середнього бізнесу «Фортеця», Оленою Варнаковою – Головою профспілки підприємців Чернігова, Світланою Жимолостновою – Головою Профспілкової організації «Чернігівська профспілка підприємців «Єдність».

руки

руки

Мета зустрічей – обговорення напрямків співпраці Сектору ДРС у Чернігівській області з представниками бізнес – спільноти області.

Завідувач Сектору ДРС у Чернігівській області проінформував лідерів громадських об’єднань та організацій підприємців регіону щодо нововведень законодавства, а саме,  прийняття 3 листопада 2016 року Верховною Радою України в цілому законопроектів, направлених на суттєве підвищення ефективності системи державного нагляду (контролю), зменшення зловживань посадових осіб органів державного нагляду (контролю) та, відповідно, підвищення захищеності суб’єктів господарювання.

У результаті прийняття змін до законодавства усунено дублювання повноважень з реалізації державної політики у сфері державного нагляду та контролю. Ці повноваження закріплено за Державною регуляторною службою України. Тобто, із скаргами на дії органів державного нагляду (контролю) підприємці зможуть звертатись до Державної регуляторної служби України, у якої будуть повноваження щодо проведення перевірок цих органів.

Також, позапланові перевірки контролюючими органами у 2017 році будуть проводитись на підставі обґрунтованих звернень фізичних осіб про порушення суб'єктами господарювання законних прав заявників тільки після отримання відповідного погодження від Державної регуляторної служби України. Тобто, одночасно впроваджується механізм дієвого захисту бізнесу від необґрунтованих перевірок органами нагляду (контролю).

Крім того, Сергій Проценко наголосив на важливості подальшої співпраці з питань, що належать до сфери компетенції Державної регуляторної служби України та Сектору ДРС у Чернігівській області, залучення підприємницької громадськості до участі у вивченні окремих питань державної регуляторної політики та проведення аналізу проектів регуляторних актів, що розробляються місцевими органами виконавчої влади, проведення експертизи регуляторних актів та вжиття заходів в межах своїх повноважень щодо захисту прав та законних інтересів суб’єктів господарювання, порушених унаслідок дії регуляторних актів, дерегуляції господарської діяльності.

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION