Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:50:50

У Чернігові вшанували загиблих героїв АТО - Дмитра Полегенька та Вадима Лободу

23.11.2016   08:03

22 листопада, на будівлі загальноосвітньої школи № 14 міста Чернігова урочисто відкрили пам'ятну меморіальну дошку чернігівцям - учасникам антитерористичної операції на сході України, які навчалися в цьому закладі.

Дмитро Павлович Полегенько та Вадим Михайлович Лобода - обидва загинули в 2014 році при виконанні військового завдання, обороняючи кордони України.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, депутат, начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, рідні, побратими та друзі загиблих, а також учнівський та педагогічний колектив прийшли вшанувати пам'ять про загиблих воїнів.

Директор загальноосвітнього навчального закладу № 14 Борис Слєсар у своєму виступі зазначив: дуже символічно, що відкриття меморіальної дошки колишнім учням цієї школи відбувається саме в дні Гідності та Свободи, коли згадують важливі для всієї України події. Саме тому колектив школи вирішив щороку в ці дні проводити пам’ятні години, щоб пам'ять про чернігівських героїв не згасала.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко від імені всієї територіальної громади міста висловив глибокі співчуття рідним та близьким. Він подякував матерям та вчителям воїнів за те, що виховали справжніх героїв. Також висловив переконання, що Україна займе достойне місце серед європейських країн, стане заможною і буде недаремним те, що наші герої, не шкодуючи свого життя, боронили нашу країну. «Від всіх нас залежить майбутнє нашої країни», - сказав Владислав Атрошенко, звертаючись до присутньої молоді.

На заході також виступили голова громадської організації, що опікується учасниками АТО та їхніми родинами, матері загиблих героїв та їхні побратими. Всі вони були єдині у висловлюваннях: щоб це була остання меморіальна дошка на честь загиблих і щоб якнайскоріше настав мир у нашій країні.

Після урочистого відкриття меморіальну дошку освятив священнослужитель, а всі присутні поклали квіти на знак шани та поваги до загиблих Дмитра Полегенька та Вадима Лободи.


Довідка:

Дмитро Павлович Полегенько - солдат, стрілець 1-го взводу 1-ої роти охорони військової частини В2278 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області «Чернігів – 1». У 2013-2014 р.р. під час революції Гідності неодноразово був на Майдані Незалежності в Києві, а у квітні 2014 року добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Загинув 18 серпня 2014 року під час обстрілу в с. Макарове Станичо-Луганського району Луганської області. Похований у місті Чернігові.
Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Вадим Михайлович Лобода - рядовий, старший стрілець 1-го відділення 2-го стрілецького взводу стрілецької роти військової частини В2278 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області «Чернігів – 2». 28 квітня 2014 року призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України. Загинув 12 вересня 2014 року в ході бою біля с. Городище Біловодського району Луганської області. Похований у місті Чернігові.
Указом Президента України № 76/2016 від 1 березня 2016 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Ім’я Вадима Лободи занесено у Книгу Пам’яті полеглих за Україну.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини