Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:11:44

Служба зайнятості на шляху реформування

23.11.2016   07:28Агенцiя

Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

За її словами, комплексні перетворення в службі зайнятості робляться для того, аби кожен українець мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а  роботодавці були забезпечені кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

Служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям знайти роботу. Розпочато процес її модернізації, а саме: змінюються підходи до надання послуг, впроваджуються нові сервіси, вибудовується ефективна модель взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю.

Сьогодні клієнтами № 1 для служби є роботодавці, які мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Перш за все – це допомога у підборі кадрів, організація робіт тимчасового характеру, підготовка необхідних спеціалістів. Діє механізм фінансового стимулювання створення нових робочих місць шляхом компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

На часі впровадження й нових механізмів розвитку трудового потенціалу, зокрема, через підтвердження неформальної освіти. Йдеться про можливість багатьом людям проявити себе у нових професіях, якими вони фактично володіють.

Не чекаючи відповідних законодавчих змін, служба зайнятості вже реформується і покращує свої сервіси. Зокрема, освоює нові сучасні технології, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, комунікація через соціальні мережі тощо.

В рамках реформи служба зайнятості пішла на серйозну реорганізацію структури. За словами Л.Падалки, передбачається зменшення майже на 40% адміністративно-господарського персоналу базових центрів зайнятості. Ці функції будуть передані на обласний рівень, що дозволить суттєво зменшити документообіг. Разом з тим, буде збільшено кількість фахівців, які безпосередньо надають послуги населенню та роботодавцям. Це дозволить покращити якість надання таких послуг – переконані в службі зайнятості.

Також для мінімізації адміністративного навантаження, базові центри зайнятості втратять статус юридичних осіб та перетворяться на філії.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини