Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:44:29

Танкісти до бою готові

22.11.2016   10:22

В селищі Десна танкові підрозділи 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України вдосконалюють свою майстерність.

Запуск підігрівача, водіння, рух у складі колони та стрільба з панцирника – це ще далеко не все, що відточують танкісти на полігоні. Поряд з вмінням правильно виконати вправу, військові обмежені в часі. Його проміжок досить невеликий для отримання позитивної оцінки, але бійців це не лякає.

Велика увага в вогневій підготовці воїнів приділяється влучній стрільбі з танку по мішеневим цілям. Так, найважчою для навчаємих є стрільба по імітованим цілям противника на відстанях до двадцяти кілометрів, так звана закрита вогнева позиція.

Курсантами на заняттях є як строковики так і контрактники. 

Фах для бійців не має значення, адже вони зібрались з різних родів та видів військ всієї України.

І хоча багато вправ військові виконують в полі, основою все ж таки залишається підготовка на тренажерах.
 
На заключних етапах танкісти виконають маневрені та дещо незвичні тактичні вправи, такі як «штани», - постріли двох одночасно рухомих танків, «рикошет», - стрільба за допомогою спеціального підривника  та «танкова карусель», - безперебійний обстріл ворога зі зміною танкових екіпажів.    

Фінальним кроком для курсантів стане екзамен, що визначить рівень підготовки кожного.

 
Ігор Березинський

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.