Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:19:58

Впродовж минулих вихідних вогнеборці Чернігівщини ліквідували 10 пожеж

21.11.2016   13:47Агенцiя

Протягом минулих вихідних на території Чернігівської області виникло 10 пожеж, з яких 9 у житловому секторі громадян.

Їх причинами у 3 випадках послужило  порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення, ще у 3 випадках - необережність громадян у поводженні з вогнем, у 2 випадках - недолік конструкції й виробництва електроустановок та по 1 випадку від дитячих пустощів з вогнем та внаслідок підпалу.

19 листопада о 09:20, а 20 листопада  о 02:50 виникли пожежі житлових будинків у селах Пекурівка та Смичин Городнянського району. Причинами загорянь послужило порушення господарями правил пожежної безпеки при експлуатації  печей.

20 листопада внаслідок короткого замкнення електромережі о 03:10 спалахнув житловий будинок у с. Стара Басань Бобровицького району. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни.

Того ж дня о 21:20 через необережність при палінні господаря зайнялася господарча будівля та 6 тонн сіна у с. Прохори Борзнянського району.

21 листопада о 00:30 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому району надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Піски, внаслідок якої вогнем пошкоджено стіни та майно, знищено покрівлю та перекриття оселі.  Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.

Тієї ж ночі о 04:10 трапилася пожежа в одному з приватних будинків у с. Богданівка  Прилуцького району. Сусіди викликали рятувальників та до їх прибуття власними силами врятували з вогню 43-річного господаря помешкання. Два відділення  рятувальників 12-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру у захисних протигазах о 05:15 пожежу локалізували, а о 06:30 остаточно ліквідували. Причиною пожежі, яка ледь не коштувала життя господарю послужила його власна необережність під час куріння.

Інформуючи про ці випадки, Управління ДСНС України у Чернігівській області застерігає: щоб уникнути пожежі й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем. Пам’ятайте, лише суворе  дотримання заходів пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини