Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:02:41

Фахівці ДСНС провели рейдову перевірку стану боєздатності підрозділів місцевої пожежної охорони

21.11.2016   07:38Агенцiя

На балансі органів місцевого самоврядування Чернігівської області, переважно у сільській місцевості, перебуває 61 підрозділ місцевої пожежної охорони, у бойовому розрахунку яких знаходиться 84 одиниці пожежної техніки. Лише з початку року зазначені підрозділи приймали участь у ліквідації близько 200 пожеж.

Фахівцями Управління ДСНС у Чернігівській області здійснено рейдову перевірку стану утримання підрозділів місцевої пожежної охорони у селищі Березна Менського району, селах Старі Боровичі та Петрівка Сновського району.

Слід зазначити, що у смт Березна підрозділ знаходиться у боєздатному стані, на цілодобовому чергуванні перебуває 3 вогнеборця, автомобілі заправлені пальним, створений запас паливо-мастильних матеріалів, пожежні автомобілі у достатній кількості укомплектовані протипожежним інвентарем.

Як зазначив начальник березнянської місцевої пожежної охорони Олександр Ковдик, підрозділ у минулому році понад 80, а з початку цього року майже 50 разів залучалися до ліквідації пожеж, інших надзвичайних подій.

Разом з тим, під час рейдової перевірки з'ясувалося, що місцева пожежна охорона сіл Старі Боровичі та Петрівка Сновського району на даний час знаходиться у небоєздатному стані внаслідок відсутності цілодобового чергування співробітників. У Старих Боровичах пожежний автомобіль зберігається на відкритому майданчику.

Варто зазначити, що така ситуація склалася внаслідок недостатнього виділення з місцевих бюджетів коштів на створення, розвиток і утримання в належній бойовій готовності підрозділів місцевої пожежної охорони. Управління ДСНС України у Чернігівській області звертає увагу керівників органів влади, а також очільників об'єднаних територіальних громад на стан боєздатності зазначених підрозділів з метою забезпечення належного протипожежного захисту населених пунктів і територій області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини