Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:37:14

Чернігів – другий серед найдемократичніших міст України

18.11.2016   14:12Агенцiя

Проект USAID Україна "Громадяни в дії" презентував результати дослідження "Індекс демократичності міст".

За результатами цього дослідження Чернігів посів друге місце у рейтингу найдемократичніших міст України. Загалом Індекс охопив 48 найбільших українських міст.

Місця у рейтингу визначалися експертами Українського незалежного центру політичних досліджень. Це дослідження дало можливість зрозуміти, які міста найбільше відповідають європейським стандартам відкритості, прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування.

Перша п'ятірка найдемократичніших українських міст виглядає так: Чернівці, Чернігів, Івано-Франківськ, Суми, Краматорськ.

Високу оцінку нашого міста в цьому рейтингу прес-службі міської ради прокоментував заступник міського голови Олександр Ломако:
- Чернігів за останній рік зробив прорив у прозорості роботи міської ради та її виконавчого комітету. Дуже приємно, що експерти це відзначили і поставили наше місто на друге місце серед найдемократичніших міст України з загальним рейтингом 61 %. Це означає, що немає межі досконалості й завжди є над чим працювати для того, щоб було сто відсотків.

Чернігів другий після Чернівців. Зазвичай західно-українські міста займали перші місця, а Чернігів був серед останніх. Цього року все навпаки, адже для цього міська влада зробила кілька важливих серйозних кроків й прийняла разом з громадськістю один із найкращих регламентів міської ради та її виконавчого комітету.

У Чернігові були проведені громадські слухання, на яких з громадськістю були обговорені делікатні питання, пов’язані з декомунізацією, з встановленням меморіалу Героям Небесної Сотні. Бюджет міста за два тижні до голосування був представлений для обговорення. Створена Громадська рада при міському голові, прийнято бюджетний регламент, Положення про електронні петиції. Міська влада досить уважно їх розглядає і старається реагувати на них вчасно. Всі ці рішення були прийняті за останній рік і саме завдяки ним Чернігів визнаний одним із найдемократичніших міст України, - сказав заступник міського голови.

Зараз вже розпочалась підготовка до звітування міського голови та депутатів міської ради за рік їх роботи. Через місяць буде представлено публічний звіт. Я сподіваюся, що це допоможе Чернігову не тільки підкреслити своє звання одного з найдемократичніших міст України, а дозволить ще й покращити рейтинг нашого міста.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини