Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:17:27

Розглянули питання стосовно уточнення меж та площі території Кордівського лісопарку

17.11.2016   08:09Агенцiя

16 листопада в Чернігівській міській раді відбулося чергове засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка». Провів його співголова групи, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

На вже четвертому своєму зібранні члени робочої групи розглянули питання стосовно уточнення меж та площі території Кордівського лісопарку. Тема сьогоднішнього обговорення була намічена на попередньому засіданні після ознайомлення з картографічними даними урочища «Кордівка» та вивчення реєстру власників і користувачів земельних ділянок і територій, розташованих на теренах зеленої зони.

Саме тоді з'ясувалося, що розроблений план лісопарку не поновлювався з 2012 року і що при уточненні площі та інших параметрів природно-заповідної зони урочища не були враховані точні картографічні відомості. А без встановлення правильно обміряних меж та площі парку, як наголосили учасники сьогоднішнього зібрання, «далеко не заїдеш». Потрібна конкретика і математична точність, щоб не повторилася доля «Ялівщини», де вищезгадане не було доведено до логічного завершення.

Отож сьогодні Валентин Мельничук, насамперед, надав слово присутньому на зібранні заступнику начальника управління земельних ресурсів міської ради Олександру Лосю, який на великій відеомапі роз'яснював членам робочої групи тонкощі картографічних вимірів території Кордівського урочища.

Та як показало подальше бурхливе обговорення порушеного питання, в якому взяли участь: заступник голови Чернігівської міської ради Валерій Бондарчук, голова Деснянської у місті Чернігові ради Володимир Грецький, секретар робочої групи, член Громадської ради при обласній державній адміністрації Тамара Петрова, члени Громадської ради при ОДА Наталія Проскуріна та Валентина Седячко, начальник відділу охорони пам'яток історії, археології та монументального мистецтва КЗ «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради Валентина Мултанен, громадські діячі Олександр Гашпар та Валерій Марченко та інші, прийти до єдиного знаменника не так вже й просто.

Однак підсумок сьогоднішнього засідання було зроблено: члени робочої групи дійшли висновку звернутися до Чернігівської міської ради з проханням прискорити прийняття рішення щодо визначення меж і площі території зелених зон у місті Чернігові, зокрема лісопарку «Кордівка», яку згодом, сподіваємося, буде переведено у статус природно-заповідного фонду міста Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини