Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:40:51

За незаконну вирубку дерев – арешт

16.11.2016   10:34Агенцiя

У липні 2015 року Чернігівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної порубки 18 дерев, з них: 13 дерев породи «дуб» на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське».

Шкода завдана незаконною порубкою склала 127050,62 грн.
В ході досудового розслідування встановлено, що двоє чоловіків, за попередньою змовою між собою, перебуваючи на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське» в адміністративних межах Левковицької сільської ради Чернігівського району та області, не маючи лісорубного квитка (ордеру), за допомогою бензопили та ножівки по дереву здійснили незаконну порубку 13 сироростучих дерев породи «Дуб звичайний»; 4 сироростучих дерева породи «Ясень звичайний» та 1 сироростуче дерево породи «Ліщина», заподіявши державі істотну шкоду.

Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення здійснювалось Чернігівською місцевою прокуратурою.

Чернігівським районним судом за результатами тривалого та складного судового розгляду вищевказаних осіб визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ст. 246 КК України та призначено покарання у виді арешту.

Крім того, судом задоволено цивільний позов прокурора про  відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу та стягнуто солідарно 127050,62 грн.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини