Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:04:03

Суд касаційної інстанції підтвердив правильність позиції прокуратури про необхідність стягнення збитків, завданих понесеними витратами за зберігання нерозмитненої техніки

15.11.2016   07:11Агенцiя

Вищий господарський суд України підтвердив правильність принципової позиції прокуратури Чернігівської області щодо наявності правових підстав для стягнення коштів до бюджету з одного з приватних підприємств Харківщини.

Реалізуючи функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді, прокуратурою Чернігівської області ще в серпні минулого року пред’явлено позов про стягнення коштів до бюджету з підприємця.

Установлено, що суб`єкт господарювання, використовуючи скасовані судові рішення про зобов’язання органу Державної фіскальної служби повернути транспортні засоби, ухилився від сплати коштів за їх зберігання на складах Чернігівської митниці.

Зважаючи, що господарським судом Харківської області позов прокурору повернуто з формальних підстав прокуратурою Чернігівської області на незаконну ухвалу суду подано апеляційну скаргу.

Погодившись із доводами прокурора, апеляційний суд підтвердив наявність обставин, пов’язаних з порушенням інтересів держави, та необхідність їх захисту органами прокуратури. Справу направлено для розгляду до суду першої інстанції.

У лютому 2016 року господарським судом Харківської області задоволено позов прокуратури області та ухвалено рішення про стягнення з підприємства до державного бюджету понад 620 тис грн витрат за зберігання нерозмитненої техніки.

Не погоджуючись із рішенням судів, ухвалених на користь прокуратури,  відповідач оскаржував їх в апеляційному та касаційному порядку.  

За результатами розгляду справ судами апеляційної та касаційної   інстанцій визнано правомірність та обґрунтованість позовних вимог прокуратури області.

Рішення суду першої інстанції про стягнення збитків залишено в силі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини